Κρατήστε ζωντανή την σεξουαλική σας επιθυμία!

Κρατήστε ζωντανή την σεξουαλική σας επιθυμία! Facebooktwitterpinterest

Η σεξουαλική ζωή είναι γλυκιά και επιθυμητή σε όλες τις ηλικίες. Το βλέπουμε άλλωστε στο χώρο μας, όπου ακόμα και άνθρωποι «μεγαλύτερης ηλικίας», αναζητούν λύσεις για το σεξουαλικό τους πρόβλημα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως το σεξ μας αναζωογονεί, μας δίνει ενέργεια., μας φέρνει πιο κοντά και σύμφωνα με πολλές έρευνες, κάνει καλό ακόμα και στην υγεία μας-ψυχική και σωματική!

Τι χρειάζεται να προσέξουμε λοιπόν, ώστε να διατηρήσουμε την ερωτική μας επιθυμία στο πέρασμα των δεκαετιών;

  1. Φροντίζω την σωματική υγεία μου: Αν θέλω να θεωρώ τον εαυτό μου ώριμο, πηγαίνω στο γιατρό, κάνω εξετάσεις, φροντίζω τη διατροφή μου και την άσκησή μου.
  2. Ανδρική σεξουαλική υγεία: Η μείωση της τεστοστερόνης μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική επιθυμία αλλά και την στυτική λειτουργία. Παρόλα αυτά, δεν σημαίνει ότι το σεξ τέλειωσε, εφόσον μπορεί να ανατρέξει ο άνδρας στους κατάλληλους ειδικούς που θα «φροντίσουν» με τις κατάλληλες θεραπείες να συνεχίσει τη σεξουαλική του ζωή.
  3. Γυναικεία σεξουαλική υγεία: Οι αλλαγές που συμβαίνουν με την πάροδο των χρόνων στην ψυχολογία αλλά και στο σώμα λόγω της εμμηνόπαυσης, μπορούν να κάνουν την γυναίκα να αισθάνεται λιγότερο επιθυμητή. Ας βάλει λοιπόν στο μυαλό της, ότι είναι στο χέρι της να νιώσει και πάλι σεξουαλική και αισθησιακή, αν φροντίσει την εμφάνισή της, αν δεν παραιτηθεί, αν αρχίσει να γυμνάζεται…
  4. Επικοινωνία: Μέσα στα χρόνια το ζευγάρι μπορεί να «χαθεί», όταν έχει μάθει να μιλάει μόνο για τις οικογενειακές εκκρεμότητες, για τα παιδιά και άλλα άσχετα από τους δύο τους. Μάθετε λοιπόν να συζητάτε μεταξύ σας και να επικοινωνείτε λεκτικά και εξωλεκτικά. Μιλήστε για τις ανάγκες σας αλλά και για τις προσδοκίες σας, κάντε κοινά σχέδια και όνειρα, μοιραστείτε τα μεταξύ σας! Βρείτε χρόνο να είστε ή πιο σωστά να ξαναγίνετε αισθησιακοί και σεξουαλικοί.
Μαρίνα Μόσχα, ψυχολόγος

Μαρίνα Μόσχα, ψυχολόγος

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.