Οι χρόνιοι πόνοι έκρυβαν όγκο δυόμιση κιλών στην κοιλιά έφηβης

Οι χρόνιοι πόνοι έκρυβαν όγκο δυόμιση κιλών στην κοιλιά έφηβης Facebooktwitterpinterest

Εισήχθη στο Νοσοκομείο Hadassah με πόνους στο στομάχι.

Μια δεκαεπτάχρονη με ιδιαίτερα δραστήρια και αθλητική ζωή εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ με πόνους στο στομάχι. Αυτό που δεν ήξερε ήταν ότι είχε ένα τεράστιο όγκο στην κοιλιά της που ζύγιζε περισσότερο από δυόμιση κιλά.

«Η Tamar παραπονιόταν για πόνους στο στομάχι από νεαρή ηλικία», ανέφερε η μητέρα της. «Είχαμε έρθει σε επαφή με διάφορους γιατρούς που διενήργησαν εξετάσεις, αλλά τα αποτελέσματα έδειχναν ότι όλα ήταν φυσιολογικά, και επομένως νομίζαμε ότι όλα ήταν εντάξει. Αποδώσαμε τους πόνους της στο άγχος που προκλήθηκε από διάφορες αλλαγές στη ζωή της, όπως η μετακόμιση μας, οι εξετάσεις του σχολείου και η μη ισορροπημένη δίαιτα». Ένα βράδυ, θυμάται η μητέρα της, «η Tamar άρχισε να παραπονιέται για δυνατούς πόνους στην κοιλιά. Πράγματι η κοιλιά της είχε φουσκώσει απότομα. Η Tamar είναι πολύ λεπτό κορίτσι και αρκετά μικροκαμωμένη. Ανησυχήσαμε πολύ για το φούσκωμα που είχε». Η μητέρα της Tamar τη μετέφερε στο νοσοκομείο Hadassah, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το στομάχι της είχε όγκο ο οποίος καταλάμβανε ολόκληρη την κοιλιακή και πυελική κοιλότητα.

Ο ανώτερος χειρούργος, Δρ Uri Dior ειδικός στην γυναικολογική λαπαροσκοπική  χειρουργική, εξήγησε ότι «κατά την αρχική εξέταση, εντοπίσαμε έναν όγκο και έπρεπε να διαπιστώσουμε την προέλευσή του. Κατά την εξέταση της ασθενούς, ανακαλύψαμε ότι ο όγκος επεκτεινόταν από την πυελική χώρα στο συκώτι, κάτι που είναι πολύ ασυνήθιστο. Από τις εξετάσεις μας, ήμασταν πεπεισμένοι ότι ο όγκος ήταν καλοήθης, αλλά δεν μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι. Ήταν προφανές ότι έπρεπε να εγχειρίσουμε την Tamar το συντομότερο».
Οι ειδικοί ιατροί του Hadassah αποφάσισαν ότι, παρά τον ασυνήθιστα μεγάλο μέγεθος του όγκου, θα προσπαθούσαν να τον αφαιρέσουν χρησιμοποιώντας την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο της λαπαροσκοπικής χειρουργικής, προκειμένου να αποφύγουν την  πρόκληση τεράστιας τομής στην κοιλιακή χώρα. Ο όγκος, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν καλοήθης.
Αυτό το είδος όγκου είναι σύνηθες για γυναίκες γόνιμης ηλικίας, αλλά το μέγεθός του ήταν ιδιαίτερα ασυνήθιστο για μια τόσο νεαρή κοπέλα. «Περίπου τρία λίτρα υγρού αφαιρέθηκαν από τον όγκο», ανέφερε ο Δρ Ben-Shushan.
«Αφού ο όγκος προκλήθηκε στις ωοθήκες», εξήγησε, «ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να προστατεύσουμε τους ωοθηκικούς ιστούς της Tamar. Στο τέλος της εγχείρησης, αποκαταστήσαμε την ωοθήκη της. Αναμένουμε ότι η ωοθήκη θα μπορεί να λειτουργήσει κανονικά μετά την επέμβαση». Τρείς μέρες μετά την επέμβαση, η Tamar πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Στη φωτογραφία: οι χειρουργοί Δρ. Uri Dior (αριστερά) και Δρ. Avi BenShushan.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah στα Ιεροσόλυμα είναι κορυφαίο ιατρικό και νοσηλευτικό ίδρυμα στο Ισραήλ, το οποίο, για παραπάνω από 100 χρόνια, χτίζει τα θεμέλια και καθορίζει τα πρότυπα του μοντέρνου συστήματος υγείας της χώρας. Η πλειοψηφία των ιατρικών ανακαλύψεων της χώρας, έχουν λάβει χώρα στο Hadassah. Διαθέτει παραπάνω από 130 τμήματα και κλινικές, προσφέροντας προηγμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες για τον εγχώριο πληθυσμό όπως επίσης και για σημαντικό αριθμό διεθνών πελατών.

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.