Ανδρικά σεξουαλικά άγχη…

Facebooktwitterpinterest

Δεν ανησυχούν μόνο οι γυναίκες για το πόσο αρέσουν στον σεξουαλικό τους σύντροφο. Ανησυχούν επίσης και οι άνδρες και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις πολύ περισσότερο από το αντίθετο φύλο, εφόσον αν η ερωτική τους παρτενέρ αμφισβητήσει τις σεξουαλικές τους επιδόσεις, αγχώνονται και νιώθουν να …χάνεται ο ανδρισμός τους! Ας δούμε όμως μερικές από αυτές τις ανησυχίες…

  1. Η γυναικεία κορύφωση είναι η ανδρική επιβεβαίωση! Ξεκινάμε από το πιο μεγάλο άγχος ενός άνδρα, όπου νιώθει «μεγάλος εραστής», όταν κάνει τη σύντροφό του να κορυφώσει (κυρίως κολπικά). Πράγματι, δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι άνδρες – εκτός εκείνων που εκσπερματίζουν γρήγορα – πασχίζουν για τη γυναικεία κορύφωση. Τότε και μόνο τότε, θεωρούν πως επιτρέπεται να φτάσουν και εκείνοι σε οργασμό! Η γνωστή ανδρική επιβεβαίωση…
  2. Δεν σημαίνει πως δεν σε θέλει! Είναι σύνηθες για έναν άνδρα, μόλις τελειώσει το σεξ να θέλει να σηκωθεί, να πάει στη τουαλέτα, να φάει κάτι, να καπνίσει, να …, να…, να… Δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν σε θέλει, αν και μπορεί βέβαια να είναι αυτός ο λόγος! Συνήθως πίσω από αυτή τη …συνήθεια, κρύβεται η διαφορά στην ανδρική με τη σεξουαλική λειτουργία, όπου ο άνδρας «σβήνει» πολύ γρήγορα μετά το σεξ, ενώ η γυναίκα θέλει ακόμη τρυφερότητα και χάδια.
  3. Αισθησιογόνος ο ερωτικός λόγος… Στους περισσότερους άνδρες αρέσει να τους μιλάτε στη διάρκεια του σεξ, καθώς τους διεγείρει ακόμα περισσότερο. Τι είδους λόγια τους αρέσει να ακούνε κυρίως; Μα τι άλλα, πέρα από τα βρώμικα, που επαινούν το πόσο καλοί εραστές είναι, πόσο καλά κάνουν τη …δουλειά τους! Πράγματι, τα λόγια μιας γυναίκας μπορεί να κάνουν έναν άνδρα να νιώσει τόσο ισχυρός και αρρενωπός όσο και ένας Ρωμαίος μονομάχος, ακόμη και αν αυτός είναι ένας απλός δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος!
  4. Ενθάρρυνε τις ερωτικές του φαντασιώσεις Οι άντρες θέλουν να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους, αλλά ανησυχούν για τη σύντροφό τους μήπως τους κρίνει ή τους κάνει να ντραπούν! Και όμως, ένας άνδρας θέλει να μοιραστεί με τη γυναίκα που έχει δίπλα του τις ερωτικές του φαντασιώσεις. Ίσως όχι όλες, κάποιες όμως σίγουρα! Μπορείτε λοιπόν να του ζητήσετε να παίξετε ένα παιχνίδι όπου ο καθένας σας θα μοιραστεί γραπτά σε ένα χαρτάκι, έστω μία απλή φαντασίωσή του. Θα υποσχεθείτε πως δεν θα κρίνει ο ένας τον άλλον. Μπορείτε να βάλετε λοιπόν σε ένα κουτί το χαρτάκι σας και να το δείτε όταν θα νιώσετε πιο έτοιμοι και οι δύο για το μοίρασμα… Βέβαια, λέμε πως πολλές φαντασιώσεις, καλό είναι να …παραμένουν φαντασιώσεις επειδή μετά την εκπλήρωσή τους το ζευγάρι μπορεί να απογοητευτεί καθώς θα δει πως δεν ήταν έτσι όπως το περίμενε ή να νιώσουν οι δύο σύντροφοι εκτεθειμένοι. Εσείς οι δύο είστε αυτοί που γνωρίζετε – όσο μπορείτε να γνωρίζετε – μέχρι που μπορείτε να φτάσετε.
Μαρίνα Μόσχα, ψυχολόγος

Μαρίνα Μόσχα, ψυχολόγος

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.