Χάλκινο Βραβείο στην ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α για το ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ στα Healthcare Business Awards

Χάλκινο Βραβείο στην ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α για το ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ στα Healthcare Business Awards Facebooktwitterpinterest

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ( ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) έλαβε το χάλκινο βραβείο για τη δράση «Σχολείο Αγωγής Υγείας» για την καινοτομία αλλά και για την αλληλεγύη στο χώρο της υγείας, στα Healthcare Business Awards.

Το « Σχολείο Αγωγής Υγείας» ξεκίνησε το 2017 με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ και με κύριο ομιλητή και εμπνευστή αυτης της δράσης τον κ. Δημήτριο Κούβελα καθηγητή και Δ/ντή του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί  18 ενημερωτικές εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος στις οποίες συμμετείχαν  περισσότεροι από 3.000  άτομα(ασθενεις και μη) και επαγγελματίες υγείας. Η δράση, που στηρίζεται στην υποστήριξη της φαρμακευτικής βιομηχανίας, θα συνεχιστεί και το 2020.

Το «Σχολείο Αγωγής Υγείας», αποσκοπεί στην ορθή ενημέρωση του γενικού πληθυσμού, αρχικώς σε δύο φλέγοντα θέματα. Το πρώτο αφορά, στη σχέση του πολίτη με τον ιατρό και το σύστημα υγείας, για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, για τον τρόπο που ο Ιατρός προσεγγίζει το πρόβλημα, για τη συμβολή των εργαστηριακών και απεικονιστικών μεθόδων στην διάγνωση και παρακολούθηση της θεραπείας και το δεύτερο αφορά στο φάρμακο, ως προληπτικό, διαγνωστικό και θεραπευτικό εργαλείο, στις βασικές έννοιες του φαρμάκου και της φαρμακευτικής αγωγής, αλλά και των διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων.

Σύμφωνα με την κα Αθανασια Παππά, Πρόεδρο της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α «Θεωρούμε ότι το σχολείο που ξεκινήσαμε, στα πλαίσια μιας συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για την αγωγή και προαγωγή υγείας, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην υγεία του Ελληνικού Πληθυσμού και η κοινωνία και η πολιτεία το γνώρισε και το ανέδειξε.Θέλουμε να είναι σε θέση ο πολίτης να αντιλαμβάνεται όσο το δυνατόν καλύτερα το πως θα προστατεύει την υγεία και επομένως τη ζωή του και την ποιότητά της. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καθηγητή κο Κούβελα.»

Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος.  Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα  και αριθμεί περισσότερα από 1500 μέλη, τα οποία  είναι κυρίως άτομα που νοσούν  από  Ρευματικά Αυτοάνοσα  Νοσήματα, Ρευματολόγοι και ιατροί που ενδιαφέρονται για τις ρευματικές παθήσεις και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν ρευματικά αυτοάνοσα νοσήματα. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά.   Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής μας είναι καθηγητές Ρευματολογίας σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας καθώς και καθηγητές και γιατροί άλλων ειδικοτήτων που σχετίζονται με ρευματισμούς.  H ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. έχει 8 υποκαταστήματα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ενώ έχει στρατηγική συνεργασία με τους συλλόγους ΙΑΣΙΣ & ΘΑΛΕΙΑ. Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα εκπροσωπεί την Ελλάδα ως οργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση EULAR, EULAR PARE.

Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος του Sjogren Europe και της AGORA PLATFORM,  αποκλειστικό μέλος για την Ελλάδα  της Επιτροπής Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης των Ηνωμένων Εθνών, της PAIN ALLIANCE EUROPE,  του LUPUS EUROPE  (Ευρωπαϊκού  Οργανισμού για την ενημέρωση για τον Σ.Ε.Λ.) και του EURORDIS ,ενώ συμπεριλαμβάνεται στο Μητρώο Συλλόγων με Διαφάνεια της ΕΕ. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δραστηριότητες της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.arthritis.org.gr

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.