Bristol-Myers Squibb: σημαντικά αποτελέσματα από τη χρήση του nivolumab

Η Bristol-Myers Squibb ανακοίνωσε συγκεντρωτικά αποτελέσματα για την πενταετή επιβίωση με το nivolumab Facebooktwitterpinterest

Η Bristol-Myers Squibb ανακοίνωσε συγκεντρωτικά αποτελέσματα για την πενταετή επιβίωση με το nivolumab σε ασθενείς με αντιμετωπισμένο στο παρελθόν, προχωρημένο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Η μεγαλύτερης διάρκειας παρακολούθηση της ασφάλειας μίας ανοσο-ογκολογικής θεραπείας από μία συγκεντρωτική ανάλυση τυχαιοποιημένων Φάσης 3 μελετών έδειξε τουλάχιστον πενταπλάσια αύξηση στα ποσοστά της πενταετούς συνολικής επιβίωσης με το nivolumab (13,4%) σε σύγκριση με τη δοσεταξέλη (2,6%).

(PRINCETON, N.J., 25 Σεπτεμβρίου, 2019) – Η Bristol-Myers Squibb  ανακοίνωσε πρόσφατα τα μακροχρόνια συγκεντρωτικά αποτελέσματα για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια από τις Φάσης 3 μελέτες CheckMate -017 και CheckMate -057 σε ασθενείς με προχωρημένο, μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC) που έχουν ήδη λάβει θεραπεία. Στα πέντε έτη, οι ασθενείς που έλαβαν nivolumab συνέχισαν να εμφανίζουν όφελος ως προς τη μακροχρόνια συνολική επιβίωση (OS) έναντι της δοσεταξέλης, με ποσοστά OS 13,4% έναντι 2,6%. Το όφελος ως προς την OS για τους ασθενείς που έλαβαν nivolumab παρατηρήθηκε σε όλες τις υποομάδες.

Το προφίλ ασφάλειας για τους ασθενείς που έλαβαν nivolumab ήταν σε συμφωνία με προηγουμένως αναφερθέντα ευρήματα στην δεύτερης γραμμής θεραπεία του NSCLC και δεν παρατηρήθηκαν νέα στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια με την παρατεταμένη παρακολούθηση. Από τους ασθενείς που εξακολουθούν να βρίσκονται στη μελέτη, μόνο 2 από τους 70 εμφάνισαν νέες, σχετιζόμενες με τη θεραπεία, ανεπιθύμητες ενέργειες μεταξύ του τρίτου και τέταρτου έτους, ενώ δεν αναφέρθηκαν νέες, σχετιζόμενες με τη θεραπεία ανεπιθύμητες ενέργειες μεταξύ του τέταρτου και πέμπτου έτους στους 55 ασθενείς που εξακολουθούν να βρίσκονται στη μελέτη.

Το 32,2% των ασθενών με αντικειμενική ανταπόκριση στο nivolumab συνέχισαν να παρουσιάζουν ανταπόκριση στα πέντε έτη σε σύγκριση με 0% των ασθενών που έλαβαν δοσεταξέλη. Η διάμεση διάρκεια της ανταπόκρισης ήταν 19,9 μήνες για τους ασθενείς που έλαβαν nivolumab έναντι 5,6 μηνών για τη δοσεταξέλη.

Ο Scott Gettinger, M.D., καθηγητής Κλινικής Ογκολογίας στο Αντικαρκινικό Κέντρο του Yale, σχολίασε, «Τα πενταετή δεδομένα των μελετών CheckMate -017 και 057 καταδεικνύουν την διάρκεια στο χρόνο της αποτελεσματικότητας του nivolumab σε αυτόν τον πληθυσμό ασθενών σε σύγκριση με την παραδοσιακή χημειοθεραπεία.»

Η Sabine Maier, M.D., επικεφαλής ανάπτυξης του Τομέα Κακοηθειών του Θώρακος στη Bristol-Myers Squibb, δήλωσε, «Μετά την έγκρισή του από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων ως θεραπεία δεύτερης γραμμής στο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα το 2015, το nivolumab έχει γίνει μία σημαντική θεραπευτική επιλογή για αυτόν τον πληθυσμό ασθενών, οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν ποσοστά πενταετούς επιβίωσης κάτω από 5% με την καθιερωμένη χημειοθεραπεία. Οι εκβάσεις μακροχρόνιας επιβίωσης από αυτές τις δύο μελέτες σε ένα μεγάλο πληθυσμό ασθενών προστίθενται στο ολοένα αυξανόμενο σύνολο δεδομένων που υποστηρίζουν τη διάρκεια ανταπόκρισης των  θεραπευτικών σχημάτων με βάση το nivolumab, η οποία έχει πλέον καταδειχθεί σε πολλούς τύπους όγκων και γραμμές θεραπείας.».

Αυτή η συγκεντρωτική ανάλυση, η οποία αντιπροσωπεύει την πιο μακροχρόνια παρακολούθηση ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα που έλαβαν Ανοσο-ογκολογική θεραπεία σε τυχαιοποιημένες μελέτες φάσης 3, ανακοινώθηκε σε μία προφορική παρουσίαση κατά την διάρκεια της 20ης Παγκόσμιας Διάσκεψης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα (WCLC) της Διεθνούς Εταιρείας για τη Μελέτη του Καρκίνου του Πνεύμονα (IASLC) στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Σχετικά με την Ανάλυση

Η συγκεντρωτική ανάλυση των δύο τυχαιοποιημένων μελετών Φάσης 3 CheckMate -017 και CheckMate -057 διεξήχθη για να προσδιοριστεί η μακροχρόνια αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του nivolumab σε έναν μεγάλο πληθυσμό ασθενών (n=854) με αντιμετωπισμένο στο παρελθόν μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC) εκ πλακωδών και εκ μη πλακωδών κυττάρων. Αυτή η συγκεντρωτική πενταετής ανάλυση αντιπροσωπεύει την πιο μακροχρόνια παρακολούθηση που έχει αναφερθεί από τυχαιοποιημένες Φάσης 3 μελέτες  Ανοσο-ογκολογικής θεραπείας σε αυτό το πλαίσιο και παρέχει πληροφορίες για την επίδραση της ανταπόκρισης στο nivolumab στις εκβάσεις της μακροχρόνιας συνολικής επιβίωσης (OS). Και στις δύο μελέτες οι ασθενείς είχαν εμφανίσει εξέλιξη της νόσου κατά τη διάρκεια ή μετά από πλατινούχο χημειοθεραπεία πρώτης γραμμής και τυχαιοποιήθηκαν με αναλογία 1:1 σε λήψη nivolumab 3 mg/kg μία φορά κάθε δύο εβδομάδες ή δοσεταξέλης 75 mg/m2 μία φορά κάθε τρεις εβδομάδες έως την εμφάνιση εξέλιξης της νόσου ή μη αποδεκτής τοξικότητας. Μετά την ολοκλήρωση της κύριας ανάλυσης, οι ασθενείς στο σκέλος της δοσεταξέλης που δεν αποκόμιζαν πλέον όφελος μπορούσαν να μεταπηδήσουν στο σκέλος  λήψης nivolumab. Το κύριο καταληκτικό σημείο και στις δύο μελέτες ήταν η συνολική επιβίωση (OS).

Σχετικά με τον καρκίνο του πνεύμονα

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως. Οι δύο κύριοι τύποι καρκίνου του πνεύμονα είναι ο μη μικροκυτταρικός και ο μικροκυτταρικός. Ο μη μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα (NSCLC) είναι ένας από τους πιο συχνούς τύπους καρκίνου του πνεύμονα και αντιπροσωπεύει έως και το 85% των διαγνώσεων. Τα ποσοστά επιβίωσης ποικίλλουν ανάλογα με το στάδιο και τον τύπο του καρκίνου τη χρονική στιγμή της διάγνωσης. Στους ασθενείς που λαμβάνουν διάγνωση μεταστατικού καρκίνου του πνεύμονα, το ποσοστό πενταετούς επιβίωσης είναι περίπου 5%.

Bristol-Myers Squibb: Προωθώντας την Έρευνα στην Ογκολογία

Στη Bristol-Myers Squibb, οι ασθενείς βρίσκονται στο επίκεντρο όσων κάνουμε. Στόχος της έρευνάς μας είναι να αυξήσουμε την ποιοτική μακροχρόνια επιβίωση των ασθενών και να καταστήσουμε εφικτή την ίαση. Μέσω μίας μοναδικής διεπιστημονικής προσέγγισης που καθοδηγείται από τη μεταγραφική επιστήμη, αξιοποιούμε τη βαθιά επιστημονική εμπειρία μας από την έρευνα στην ογκολογία και την ανοσο-ογκολογία (I-O) για να ανακαλύψουμε νέες θεραπείες προσαρμοσμένες στις ατομικές ανάγκες των ασθενών. Οι ερευνητές μας αναπτύσσουν ποικίλους και εξειδικευμένους παράγοντες που έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύουν σε διαφορετικά μονοπάτια του ανοσοποιητικού συστήματος και να παρεμβαίνουν στις περίπλοκες και ειδικές αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στον όγκο, το μικροπεριβάλλον του και το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι καινοτομίες μας βασίζονται σε εσωτερικούς πόρους καθώς και στη συνεργασία με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, κυβερνήσεις, ομάδες υποστήριξης και εταιρείες βιοτεχνολογίας, με στόχο να υλοποιήσουμε την υπόσχεση για την παροχή τροποποιητικών φαρμάκων, όπως οι ανοσο-ογκολογικοί παράγοντες, στους ασθενείς.

Σχετικά με τη συνεργασία Bristol-Myers Squibb και Ono Pharmaceutical

Το 2011, μέσω μίας συμφωνίας συνεργασίας με την Ono Pharmaceutical Co., η Bristol-Myers Squibb επέκτεινε εδαφικά τα δικαιώματά της όσον αφορά την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση του nivolumab σε παγκόσμιο επίπεδο, με εξαίρεση την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν, όπου η Ono διατήρησε τα πλήρη δικαιώματα για την ένωση. Στις 23 Ιουλίου 2014, η Ono και η Bristol-Myers Squibb επέκτειναν περαιτέρω τη στρατηγική συμφωνία της μεταξύ τους συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη και εμπορική κυκλοφορία πολλών ανοσοθεραπειών – ως μεμονωμένων παραγόντων και ως σχημάτων συνδυασμού – για ασθενείς με καρκίνο στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν.

Σχετικά με την Bristol-Myers Squibb

Η Bristol-Myers Squibb είναι μια παγκόσμια βιο φαρμακευτική εταιρεία, η αποστολή της οποίας είναι να ανακαλύπτει, να αναπτύσσει και να παρέχει καινοτόμα φάρμακα που βοηθούν τους ασθενείς να υπερνικήσουν σοβαρές νόσους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Bristol-Myers Squibb, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bms-greece.gr

Δήλωση προοπτικών της Bristol-Myers Squibb

Αυτό το δελτίο τύπου περιέχει «δηλώσεις που αφορούν μελλοντικές εξελίξεις», υπό την έννοια του Μεταρρυθμιστικού νόμου περί αγωγών ιδιωτικών χρεογράφων (Private Securities Litigation Reform Act) του 1995, που αφορούν την έρευνα, την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων. Όλες οι δηλώσεις που δεν αφορούν σε ιστορικά γεγονότα είναι ή μπορεί να θεωρηθούν δηλώσεις που αφορούν μελλοντικές εξελίξεις. Αυτές οι δηλώσεις προοπτικών βασίζονται στις ιστορικές επιδόσεις και στις τρέχουσες προσδοκίες και προβλέψεις για τα μελλοντικά οικονομικά αποτελέσματα, τους στόχους, τα σχέδια και τους σκοπούς της εταιρείας και ενέχουν εγγενείς κινδύνους, παραδοχές και αβεβαιότητες, συμπεριλαμβανομένων εσωτερικών ή εξωτερικών παραγόντων, που θα μπορούσαν να επιφέρουν καθυστέρηση, απόκλιση ή μεταβολή σε οποιοδήποτε από αυτά στα προσεχή έτη, και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντική διαφοροποίηση των μελλοντικών οικονομικών αποτελεσμάτων, των στόχων, των σχεδίων και των σκοπών της εταιρείας από αυτά που εκφράζονται ρητώς ή εμμέσως από τις δηλώσεις. Σε αυτούς τους κινδύνους, τις παραδοχές, τις αβεβαιότητες και τους λοιπούς παράγοντες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι το nivolumab ή το ipilimumab ενδέχεται να μη λάβει ρυθμιστική έγκριση για τις πρόσθετες ενδείξεις που περιγράφονται στο παρόν δελτίο τύπου και, αν εγκριθεί, το κατά πόσον το nivolumab ή το ipilimumab θα είναι εμπορικά επιτυχημένο για αυτές τις πρόσθετες ενδείξεις που περιγράφονται στο παρόν δελτίο τύπου. Δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση σε σχέση με δηλώσεις που αφορούν μελλοντικές εξελίξεις. Οι δηλώσεις περί μελλοντικών εξελίξεων στο παρόν δελτίο τύπου θα πρέπει να αξιολογούνται μαζί με τους πολλούς αστάθμητους παράγοντες που επηρεάζουν τις εργασίες της Bristol-Myers Squibb, ιδιαίτερα εκείνους που αναγνωρίζονται στην προειδοποιητική ανάλυση παραγόντων στην Ετήσια Αναφορά της Bristol-Myers Squibb στο Έντυπο 10-K για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, όπως επικαιροποιήθηκε από τις επακόλουθες Τριμηνιαίες της Αναφορές στο Έντυπο 10-Q, τις Τρέχουσες Αναφορές στο Έντυπο 8-K και στις άλλες εκθέσεις της εταιρείας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οι δηλώσεις περί μελλοντικών εξελίξεων που περιλαμβάνονται στο παρόν έγγραφο πραγματοποιούνται κατά την ημερομηνία του παρόντος εγγράφου και, εκτός αν άλλως απαιτείται από το ομοσπονδιακό δίκαιο περί κινητών αξιών, η Bristol-Myers Squibb δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση να επικαιροποιεί ή να αναθεωρεί δημόσια οποιαδήποτε δήλωση περί μελλοντικών εξελίξεων λόγω νέων πληροφοριών, μελλοντικών γεγονότων, αλλαγής συνθηκών ή για άλλο λόγο.

 

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.