Παιδί και Εναλλακτικές Θεραπείες

Παιδί και Εναλλακτικές Θεραπείες Facebooktwitterpinterest

Δύο από τις πιο διαδεδομένες θεραπευτικές τεχνικές που εφαρμόζονται τελευταία με μεγάλη επιτυχία και στα παιδιά, στο δυτικό κόσμο, η αντανακλαστικοθεραπεία ή ρεφλεξολογία και η τρηματοθεραπεία ή βελονισμός είναι αρχαίες θεραπείες και μέθοδοι που έχουν δοκιμαστεί χιλιάδες χρόνια με επιτυχία.
Η εφαρμογή τους σε πολύ νεαρότερες ηλικίες έχει αποδειχθεί ότι έχει πολύ καλά και ασφαλή αποτελέσματα, εφ΄όσων πάντα η εφαρμογή τους γίνεται από ειδικευμένο επαγγελματία του χώρου.

Οι εναλλακτικές θεραπείες έχουν πολλές φορές γρηγορότερα και αμεσότερα αποτελέσματα σε νεαρές ηλικίες.
Έτσι στην αντανακλαστική τα παιδιά αντιδρούν ευκολότερα διότι, δεν έχουν ακόμα αρχίσει να συσσωρεύουν ταξίνες στο σώμα τους, δεν έχουν κουράσει τις απεκκριτικές τους οδούς, δεν έχουν λειτουργήσει σε στρεσογόνες καταστάσεις όπως οι μεγαλύτεροι, το νευρικό τους σύστημα είναι παρθένο όπως και σχεδόν όλα τα συστήματα τα οργανικά σε σχέση με μεγαλύτερες.

Εφ΄όσων  λοιπόν το ηλεκτροχημικό εργοστάσιο που λέγεται ανθρώπινο σώμα δεν έχει ακόμα φορτιστεί και κουραστεί από την πάροδο των ετών, είναι λογικό να αντιδρά θετικότερα στις εντολές που δίδονται με αυτές τις τεχνικές. Μην ξεχνάμε ότι και η ρεφλεξολογία και ο βελονισμός είναι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε για να δώσουμε στον οργανισμό μηνύματα – εντολές λειτουργίας. Οι θεραπείες αυτές αντιμετωπίζουν παθήσεις αλλά και αλλεργίες, πονόδοντο, αϋπνίες, φοβίες κλπ.

Στα παιδιά, που η ζωή έχει αρχίσει πριν λίγο και είναι απαραίτητο να χτιστεί ο οργανισμός τους σωστά και να ακολουθήσει μια υγιής ανάπτυξη χωρίς προβλήματα , η εφαρμογή αυτών των τεχνικών  αμιγώς η συμπληρωματικά είναι ότι καλύτερο για την μετέπειτα ζωή τους.  Βοηθούν στην σωστή λειτουργία του ενδοκρινικού, του συστήματος που κανονίζει την εύρυθμη λειτουργία των αδένων του σώματος.

Επίσης ενεργοποιούν την σωστή  λειτουργία των εντέρων , του λεπτού εντέρου βοηθώντας  έτσι στην πιο ολοκληρωμένη απορρόφηση των συστατικών θρέψης και του παχέως εντέρου , κανονίζονται καλύτερα στην διαδικασία αποβολής των κοπράνων. Στις μικρές ηλικίες η εύρυθμη λειτουργία όλων των οργανικών συστημάτων έχει μεγαλύτερη σημασία απ’ ότι στην μετέπειτα ζωή διότι το σώμα είναι σε ανάπτυξη και έχει ανάγκη στην πληρέστερη απόδοση  όλων των λειτουργιών του οργανισμού.

Η ρεφλεξολογία και ο βελονισμός επηρεάζουν θετικά την κυκλοφορία του αίματος. Αποτέλεσμα της καλύτερης αιμάτωσης είναι η πληρέστερη οξυγόνωση του οργανισμού, βασικού παράγοντα αντιοξείδωσης .
Επίσης παράλληλο σύστημα που αντιδρά και επηρεάζεται θετικά από τις θεραπείες αυτές είναι και το λεμφικό.
Έτσι παροχετεύονται και καταστρέφονται παθογόνοι  μικροοργανισμοί γρηγορότερα .
Συνέπεια της καλύτερης λειτουργίας  των ανωτέρων συστημάτων είναι η σημαντικότερη ανάπτυξη των παιδιών.

Δημήτριος Μαύρος, Φυσιοπαθητικός-Βελονιστής-Ειδικός Ρεφλεξολόγος,

Δημήτριος Μαύρος, Φυσιοπαθητικός-Βελονιστής-Ειδικός Ρεφλεξολόγος,

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.