ΚAINOTOMO ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Facebooktwitterpinterest

Το πρώτο, της νέας γενιάς, καινοτόμο μηχάνημα ακτινοθεραπείας στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί ήδη στο 401ΓΣΝ,  δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η εγκατάσταση και παράδοση σε κλινική λειτουργία του Γραμμικού Επιταχυντή  HalcyonTM  του αμερικανικού εργοστασίου VARIAN πραγματοποιήθηκε από το τεχνικό τμήμα της  ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Ν. ΑΕ μέσα σε λιγότερο από 35 μέρες, χρόνος που αποτελεί το 1/5 του χρόνου που συνήθως διαρκεί για άλλους γραμμικούς επιταχυντές.

Ο ΓΕ HalcyonTM δεν απαιτεί μεγάλη θωράκιση, λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα, απαιτεί σημαντικά μικρότερο χώρο τοποθέτησής του σε σχέση με άλλους γραμμικούς επιταχυντές και πραγματοποιεί σύγχρονες τεχνικές ακτινοθεραπείας  με ακρίβεια μικρότερη του χιλιοστού σε μόλις 9 βήματα, εξυπηρετώντας μεγάλο αριθμό ασθενών.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του 401ΓΣΝ θα εξοπλιστεί και με τον ΓΕ VARIAN – TrueBeam, επίσης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης και επέκτασης του ακτινοθεραπευτικού τμήματος του νοσοκομείου. Το νέο μηχάνημα θα έχει δυνατότητα εφαρμογής Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής & Ακτινοθεραπείας.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.