Κουραμπιέδες βουτύρου παραδοσιακοί αμυγδάλου

Facebooktwitterpinterest

Υλικά για 50 μερίδες:
700 γραμμάρια αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια ζάχαρη κανονική
500 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος (εγώ βάζω ήπειρος)
4 κρόκους
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

2 φλιτζάνια του καφέ αμύγδαλα καβουρδισμένα και σπασμένα
2 βανίλιες
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Tips: Ένας τρόπος να πασπαλίσουμε είναι ζεστοί κουραμπιέδες να βάλουμε την άχνη ζάχαρη και ένας άλλος τρόπος είναι να αφήσουμε να κρυώσουν και να ψεκάσουμε με ροδόνερο και έπειτα να πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη. Συνταγή για κουραμπιέδες βουτύρου παραδοσιακοί αμυγδάλου, με 166 θερμίδες ανά μερίδα, υπέροχοι, εύκολοι και γρήγοροι με αχνή ζάχαρη.

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα.
Έπειτα ανακατεύοντας με το χέρι προσθέτουμε τους κρόκους, το κονιάκ και το μοσχοκάρυδο.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τα αμύγδαλα ομογενοποιούμε και τρίβουμε με τη χούφτα μας το μείγμα. Όσο πιο πολύ το τρίψουμε τόσο πιο καλά. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και βουτυράτη.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 -25 λεπτά, μέχρι να σκάσουν από πάνω και να ροδίσουν.
Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 40 γρ.
Ενέργεια 166 kcal
Πρωτεΐνες 2,2 γρ.
Υδατάνθρακες 13,6 γρ.
Λιπαρά 10,1 γρ.
Χοληστερίνη 37 mg
Νάτριο 75 mg

Τόνι Νζέιμ, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Τόνι Νζέιμ,
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.