Τί είναι δερμοαπόξεση-μικροδερμοαπόξεση;

Facebooktwitterpinterest

Η μικροδερμοαπόξεση (Microdermabration ή Mηχανικό peeling με μικροκρυστάλλους) εφαρμόζεται με μια ειδική συσκευή για μηχανική απολέπιση των κυττάρων της επιδερμίδας που χρησιμοποιεί αποστειρωμένους μικροκρυστάλλους αργιλίου. Λειτουργεί με μια ισχυρή αντλία κενού και πίεσης και έχει ως αποτέλεσμα:
– την αναζωογόνηση του δέρματος
– τον βαθύ καθαρισμό του δέρματος
– την μηχανική απομάκρυνση μελανίνης– την εξάλειψη λεπτών ρυτίδων
– την μείωση της λιπαρότητας της επιδερμίδας
–  την  ομοιοχρωμία του δέρματος
– την απομάκρυνση των φωτογηρασμένων κυττάρων

Η θεραπεία με τους μικροκρυστάλλους

Η μέθοδος βασίζεται στην προσβολή της επιφάνειας του δέρματος με μικροσκοπικούς κρυστάλλους οξειδίου του αργιλίου. Τα σωματίδια αυτά (μικροκρύσταλλοι) εκτοξεύονται, μέσω της ειδικής κεφαλής και σχεδόν ταυτόχρονα αναρροφώνται από άλλη οδό της ίδιας κεφαλής. Οι κρύσταλλοι είναι μιας χρήσεως και αποστειρωμένοι.
Κατά την επαφή τους με την βλάβη του δέρματος (πανάδα κ.α.), οι μικροκρύσταλλοι παρασύρουν και απομακρύνουν τα υπερπλήρη σε μελανίνη κύτταρα, ρύπους, σμήγμα και υπολείμματα μακιγιάζ, αφήνοντας έτσι το δέρμα πιο λευκό, φωτεινό, ήπια απολεπισμένο,  πολύ απαλό και λείο. Επίσης η μικροδερμοαπόξεση επιτυγχάνει μια ολοκληρωτική ανάπλαση των λειτουργιών και δομών του δέρματος σε βάθος. Η δερμοαπόξεση έχει σαν αποτέλεσμα η επιδερμίδα να εμφανίζεται νεότερη, φρέσκια, φωτεινή και με αισθητά μικρότερες χρωστικές βλάβες (πανάδες).
Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και με μεγάλη διάρκεια, παράλληλα με την σωστή αντηλιακή προστασία.
Ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος και σε βαριές περιπτώσεις συνδυάζεται με χημικό peeling ή laser για πιο δραστική αντιμετώπιση των πανάδων. Η μέθοδος είναι ανώδυνη και οι συνεδρίες απέχουν 10-25 μέρες ανάλογα με τη σύσταση του δερματολόγου.

Αντενδείξεις και παρενέργειες της θεραπείας

Δεν υπάρχουν αντενδείξεις ή παρενέργειες στην θεραπεία. Η υπεραιμία που δημιουργείται στην περιοχή είναι παροδική και εξαφανίζεται μετά από μερικές ώρες.
Δεν υπάρχουν επίσης ούτε αντενδείξεις. Το λεπτό δέρμα ίσως είναι περισσότερο ευαίσθητο και χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση χωρίς όμως να αποτελεί αντένδειξη για την θεραπεία.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας

Πρόκειται για μια απόλυτα φυσική διαδικασία που αποκαθιστά και αναπλάθει τις εσωτερικές φυσιολογικές λειτουργίες και δομές του δέρματος.
Είναι μια σχετικά  ανώδυνη μέθοδος χωρίς εφαρμογή χημικών ουσιών, χωρίς ερεθισμούς ή τραύματα.
Ο αριθμός των συνεδριών δεν είναι μεγάλος, με άμεση ανάδειξη των αποτελεσμάτων, δίχως να είναι απαραίτητη η παραμονή στο σπίτι.

Γρηγόρης Μαυρουδής.
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.