Βοτουλινική τοξίνη Α (Botox) – Dysport …μια ένεση ζωής στο πρόσωπό σας!

Facebooktwitterpinterest

Τί είναι το Botox – Dysport;

Το Botox – Dysport θεωρείται παγκοσμίως η No 1 θεραπεία για την αποτελεσματική λείανση των δυναμικών ρυτίδων έκφρασης, κυρίως στο λαιμό, στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και γύρω από τα μάτια – «πόδι της χήνας».Βοτουλινική τοξίνη Α 2Το Botox (της εταιρείας Allergan™) και το Dysport (της εταιρείας IPSEN) αποτελούν τις εμπορικές ονομασίες της ίδιας ουσίας γνωστής ως βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α ή αλλαντική τοξίνη, η οποία είναι μια εξασθενημένη πρωτεΐνη που παράγεται από το αναερόβιο βακτηρίδιο Clostridium botulinum (Σερότυπου Α). Και τα δύο σκευάσματα παρασκευάζονται με τους ίδιους κανόνες και έχουν την ίδια δράση, ενώ διαφέρουν ελάχιστα στο κόστος. Τα Botox και Dysport χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για την αντιμετώπιση της ιδιοπαθούς υπεριδρωσίας, ενώ πλέον αποτελούν μια από τις αποτελεσματικότερες και δημοφιλέστερες θεραπείες αντιγήρανσης στην κοσμητική δερματολογία. Η θεραπεία με Botox ή Dysport είναι ελάχιστα επεμβατική και δίνει θεαματικά αποτελέσματα άμεσα.

Βοτουλινική τοξίνη Α 3


Πώς γίνεται η διαδικασία;

Η διαδικασία περιλαμβάνει την έγχυση μιας πολύ μικρής ποσότητας βοτουλινικής εξωτοξίνης τύπου Α, σε συγκεκριμένους μυς του προσώπου, η οποία γίνεται με μια πολύ λεπτή βελόνα, για απόλυτη ακρίβεια. Η ουσία δρα στις νευρομυϊκές συνάψεις, παρεμποδίζοντας έτσι την απελευθέρωση της ακετυλοχολίνης. Το αποτέλεσμα είναι η παροδική χαλάρωση των αντίστοιχων μυών και η ελάττωση των συσπάσεών τους, που ευθύνονται για τη δημιουργία των ρυτίδων.Βοτουλινική τοξίνη Α 4

Βοτουλινική τοξίνη Α 5


Εκτός από τις ρυτίδες, πού αλλού είναι χρήσιμο το Botox – Dysport;

Το Botox – Dysport μπορεί να είναι επίσης θαυματουργό,  αν θέλουμε να:

  • Μετατρέψουμε το σχήμα ενός στρογγυλού προσώπου σε περισσότερο οβάλ.
  • Δώσουμε συμμετρία στο πρόσωπο, η οποία έχει χαθεί λόγω πάρεσης προσωπικού νεύρου.
  • Εξαλείψουμε λακκάκια.
  • Ανυψώσουμε τα φρύδια.
  • Αυξήσουμε το άνοιγμα των μικρών οφθαλμών.
  • Εξαλείψουμε το νευρικό τικ των ματιών (βλεφαρόσπασμος).
  • Βοηθήσουμε στην ανύψωση ενός πτωτικού ακρορινίου.
  • Διορθώσουμε το περίγραμμα των χειλιών ή και το χαμόγελό μας.
  • Καταπολεμήσουμε την παλαμιαία υπεριδρωσία, καθώς και την υπεριδρωσία μασχαλών και πελμάτων.

Βοτουλινική τοξίνη Α 6

Βοτουλινική τοξίνη Α 7

Ήξερες ότι… ;
Εκτός από εξαιρετική μέθοδο για ανανέωση προσώπου,
το Botox – Dysport μπορεί να βοηθήσει και στην ανακούφιση των πόνων και των άλλων συμπτωμάτων της… ημικρανίας!


Σε ποιά ηλικία μπορώ να δοκιμάσω το Botox – Dysport;

Δεν υπάρχει ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει κάποιος τη θεραπεία, καθώς η δημιουργία ρυτίδων εξαρτάται και από την ποιότητα του δέρματος, τη διάπλαση των μυών και τη γονιδιακή προδιάθεση. Συχνά, όμως, δρούμε προληπτικά, ώστε να καθυστερήσουμε ή και να αποτρέψουμε τη ρυτίδωση του προσώπου.Βοτουλινική τοξίνη Α 8

και κάτι από Hollywood…
Η νέα τάση στην Αισθητική Δερματολογία λέγεται… baby botox! Χρησιμοποιείται για να δώσει νεανική και φρέσκια εμφάνιση στο πρόσωπο, χωρίς όμως να αλλοιώσει καθόλου τις εκφράσεις του. Η ανάγκη για το baby botox δημιουργήθηκε όταν ο διάσημος σκηνοθέτης Martin Scorsese παραπονέθηκε ότι οι ηθοποιοί του έμοιαζαν αρκετά ανέκφραστοι αμέσως μετά από έντονη θεραπεία με botox. Με αφορμή αυτό, η μέθοδος λέγεται αλλιώς και «actor’s botox».

Βοτουλινική τοξίνη Α 9


Γιατί να επιλέξω το Botox – Dysport ως θεραπεία;

Το Botox – Dysport, σε σχέση με άλλες θεραπείες, διακρίνεται από τα 5 παρακάτω εξαιρετικά χαρακτηριστικά:1. Η βελτίωση είναι άμεση και θεαματική.
Μόλις 2 με 3 ημέρες μετά την εφαρμογή το πρόσωπο φαίνεται πιο νεανικό, σφριγηλό, ξεκούραστο και δροσερό.
Η καθημερινή βελτίωση του δέρματος από εκεί και πέρα γίνεται σταδιακά, κάτι που συντελεί στο να μην «παγώνουν» απότομα οι εκφράσεις του προσώπου, οπότε, συνήθως, και κανείς δεν αντιλαμβάνεται εμφανώς ότι έγινε θεραπεία.

Βοτουλινική τοξίνη Α 10

Βοτουλινική τοξίνη Α 11

2. Η έκχυση της ουσίας είναι ανώδυνη.
Δεν υπάρχει πόνος, λόγω του μικρού μεγέθους της βελόνας, αλλά και της μικρής ποσότητας ουσίας που εκχύνεται. Τοπικές κοκκινίλες φεύγουν μέσα στις επόμενες ώρες και καλύπτονται άμεσα ακόμη και με make up. Επιπλοκές και παρενέργειες είναι πολύ σπάνιες, αλλά και σε αυτή την περίπτωση, είναι εύκολα αντιμετωπίσιμες. Δεν χρειάζεται, επίσης, καμία αναισθητική κρέμα στην εφαρμογή.

3. Ο χρόνος εφαρμογής είναι ελάχιστος.
Μόνο 10 με 15 λεπτά χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έχει χαρακτηριστεί ως “lunch time therapy”… ή όπως θα έλεγε κάποιος, «τι να κάνω στο διάλειμμα από τη δουλειά;» Τόση ώρα θα σας πάρει να κάνετε μια θεραπεία Botox – Dysport! Αμέσως μετά, μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας και τις λοιπές υποχρεώσεις, χωρίς παραμονή στο ιατρείο και χωρίς πρόβλημα.

Βοτουλινική τοξίνη Α 12

4. Η διάρκεια είναι εξαιρετικά ικανοποιητική.
Τα αποτελέσματα του Botox – Dysport διαρκούν από 5 μέχρι 7 μήνες, ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος, αλλά και την ιδιοσυγκρασία του ατόμου. Συνήθως χρειάζονται 2 με 3 θεραπείες τον χρόνο, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, για να διατηρηθεί το αρχικό άψογο αποτέλεσμα.

Βοτουλινική τοξίνη Α 13

5. Το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο.
Αν το αποτέλεσμα μετά από περίπου 3 εβδομάδες φαίνεται ότι δεν είναι αυτό που είχατε στο μυαλό ξεκινώντας τη θεραπεία, η ιατρός έχει τη δυνατότητα να κάνει διορθωτικές ενέσεις. Εναλλακτικά, απλώς δεν θα προβείτε σε επαναληπτική θεραπεία. Το πρόσωπο επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση – χωρίς να έχει «κρεμάσει» – και οι ρυτίδες κάνουν σταδιακά και πάλι την εμφάνισή τους.

Το πιο σημαντικό σε οποιαδήποτε θεραπεία είναι η επιλογή ενός σύγχρονου κέντρου με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας. Η ιατρός και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της, έχοντας την απαιτούμενη εμπειρία ετών, θα μπορέσουν να αντιληφθούν τις πραγματικές και εξατομικευμένες ανάγκες σας και να σας προτείνουν την κατάλληλη θεραπεία, που θα σας βοηθήσει να… βιώσετε την ανανέωση που χρειάζεστε!

Καλλιόπη Καραμανωλάκη,
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος,

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.