Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας από τον Παγκύπριο Αντιαναιμικό Σύνδεσμο

Facebooktwitterpinterest

Χαρίστε το δώρο της ζωής στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης στις 8 Δεκεμβρίου 2018

Αναδεικνύοντας για ακόμα μία φορά τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για αίμα στα νοσηλευτήρια και το Κέντρο Αίματος, ο Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος (ΠΑΣ), απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώνει σε συνεργασία με τη Νεολαία Οικολόγων και τη Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων. Συγκεκριμένα, η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Κέντρου Υγείας Έγκωμης.

Λαμβάνοντας υπόψη πως στην Κύπρο ζουν σήμερα γύρω στα 650 άτομα με θαλασσαιμία, η κάθε προσφορά είναι ζωτικής σημασίας καθώς η μετάγγιση αίματος είναι απαραίτητη για τη θεραπευτική αγωγή των ασθενών.

Αναφερόμενος στη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας για τους ασθενείς με μεσογειακή αναιμία, ο Πρόεδρος του ΠΑΣ, Μίλτος Μιλτιάδους σημείωσε πως κάθε δωρεά αίματος μπορεί να βελτιώσει ή ακόμη και να σώσει τις ζωές των πασχόντων, τονίζοντας πως πρόκειται για μία πράξη αγάπης και έμπρακτης αλληλεγγύης. «Προσφέροντας χωρίς αντάλλαγμα, οι εθελοντές αιμοδότες χαρίζουν στην ουσία το δώρο της ζωής σε συνανθρώπους τους που το έχουν άμεση ανάγκη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ακολούθως ο κ. Μιλτιάδους πρόσθεσε πως «ο αγώνας για την εξεύρεση και την επάρκεια του αίματος είναι συνεχής και αδιάκοπος, ώστε να διασφαλίζεται η επάρκεια αίματος και να μην παρουσιάζονται αναβολές μεταγγίσεων».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάδειξη της σημασίας της αιμοδοσίας και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη θαλασσαιμία συγκαταλέγονται στις κυριότερες δράσεις του ΠΑΣ, ο οποίος μετρά 5 δεκαετίες συνεχούς δράσης.
Η επικείμενη αιμοδοσία πραγματοποιείται εις μνήμην της Εύης Θεοπέμπτου, ιδρυτικού και ηγετικού μέλους του Κινήματος Οικολόγων.

 

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.