Η ενδοσκόπηση το όπλο της σύγχρονης γαστρεντερολογίας

Facebooktwitterpinterest

Παρελθόν το χειρουργείο!

Όλες οι νεότερες εξελίξεις στη διάγνωση και τη θεραπεία των ιδιοπαθών φλεγμονωδών νοσημάτων του εντέρου, θα απασχολήσουν τις εργασίες του 38oυ Πανελλήνιου Γαστρεντερολογικού Συνεδρίου, το οποίο αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση για τα νοσήματα του πεπτικού συστήματος στην Ελλάδα.

Tο κύριο όπλο της σύγχρονης γαστρεντερολογίας για τη διαχείριση ασθενών με οξέα, αλλά και χρόνια νοσήματα, είναι η ενδοσκόπηση.

«Η επεμβατική ενδοσκόπηση σήμερα δίνει αποτελεσματικές λύσεις σε καταστάσεις, όπου πριν λίγα χρόνια η μοναδική λύση ήταν το χειρουργείο. Εκκόλπωμα Zenker, ευμεγέθεις πολύποδες στομάχου, λεπτού εντέρου ή παχέος εντέρου, αδενώματα φύματος, στενώσεις χοληδόχου ή παγκρεατικού πόρου αντιμετωπίζονται πλέον επιτυχώς ενδοσκοπικά, μειώνοντας το χρόνο νοσηλείας και τη νοσηρότητα», τονίζει ο Σπήλιος Μανωλακόπουλος, γαστρεντερολόγος-ηπατολόγος, αναπλ. καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 38oυ Πανελλήνιου Γαστρεντερολογικού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 6-9 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν νέες ενδοσκοπικές μέθοδοι σε ασθενείς με επιλεγμένα νοσήματα του πεπτικού σωλήνα και των χοληφόρων. Επίσης εξειδικευμένοι επεμβατικοί ενδοσκόποι από την Ελλάδα και έμπειροι προσκεκλημένοι από το εξωτερικό θα αναλύσουν το θέμα της αντιμετώπισης των συγκεκριμένων ασθενών, όπως προτείνεται από τις τρέχουσες διεθνείς οδηγίες.

Επίσης όλες οι νεότερες εξελίξεις στη διάγνωση και τη θεραπεία των ιδιοπαθών φλεγμονωδών νοσημάτων του εντέρου, θα απασχολήσουν τις εργασίες του 38oυ Πανελλήνιου Γαστρεντερολογικού Συνεδρίου, το οποίο αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση για τα νοσήματα του πεπτικού συστήματος στην Ελλάδα.
Τέλος οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα συζητήσουν και για την εξέλιξη της θεραπείας της χρόνιας ηπατίτιδας C, μιας ιογενούς ηπατίτιδας, η οποία μέχρι πρότινος θεωρούνταν δυσίατη ή και ανίατη και οδηγούσε τον πάσχοντα στην κίρρωση, τον ηπατοκυτταρικό καρκίνο και το θάνατο. «Η έλευση των καινούριων αντιικών θεραπειών, απαλλαγμένων παρενεργειών, προσφέρουν ποσοστά ίασης που προσεγγίζουν το 100% και μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε ότι στο εγγύς μέλλον η ηπατίτιδα C θα είναι η πρώτη λοιμώδης νόσος που θα εξαλειφθεί», αναφέρει ο κ. Μανωλακόπουλος.

https://www.tanea.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.