ΜΗΤΕΡΑ: Διεθνές Συνέδριο για τη δωρεά Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων -6 & 7 Δεκεμβρίου 2018

Facebooktwitterpinterest

Το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας, διοργανώνει διεθνές συνέδριο για την Δωρεά Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στις 6 & 7 Δεκεμβρίου 2018.

Διοργανωτής του συνεδρίου είναι η Α΄ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ με συνδιοργανωτή τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης σύγχρονων μεθόδων και βέλτιστων πρακτικών που οδηγούν στην εφαρμογή ενός άρτιου συστήματος Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων. Το ιδιαίτερο πλεονέκτημα του συνεδρίου είναι η πανελλαδική συμμετοχή ιατρών και η εκπροσώπηση από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πορτογαλία, η Κροατία, η Ολλανδία και η Ιταλία οι οποίες έχουν αναπτύξει επιτυχή προγράμματα.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ), του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της Ελληνικής Εταιρίας Μεταμοσχεύσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ε.Ο.Μ, η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην Ευρώπη και στις δέκα τελευταίες χώρες του Δυτικού κόσμου, στον τομέα των μεταμοσχεύσεων. Ενδεικτικά, το 2016 πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας μόνο 151 μεταμοσχεύσεις, όταν σε ευρωπαϊκές χώρες πληθυσμιακά συγκρίσιμες, όπως το Βέλγιο και η Πορτογαλία, οι μεταμοσχεύσεις ανήλθαν σε 1.032 και 846 αντίστοιχα.

Η Πρόεδρος  της Οργανωτικής Επιτροπής και Διευθύντρια της Α΄ Παθολογικής Κλινικής, Ελευθερία Κρικέλη δηλώνει χαρακτηριστικά: «Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ιατρο-κοινωνικά θέματα, όπως η Δωρεά Οργανων και Μεταμοσχεύσεων. Έμπρακτη απόδειξη είναι η αμέριστη υποστήριξη του όλου εγχειρήματος. Ελπίζω ότι το συνέδριο αυτό θα αποτελέσει τον καταλύτη για την προβολή και διάδοση πρόσφορων και δοκιμασμένων μεθοδολογιών που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση και βελτίωση του συστήματος των Μεταμοσχεύσεων της χώρας μας, σε στάθμη υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα».

Για να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου, πατήστε εδώ.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.