ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ή ΧΤΥΠΗΤΗ

Facebooktwitterpinterest

500γρ φέτα
3πιπεριες κέρατο καυτερές
2.κ/σ γιαούρτι στραγγιχτό
1κ.σ. ξύδι
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κ/γ μπούκοβο

Πλένουμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς
Έπειτα τις ξεφλουδίζουμε αφαιρούμε και τα σπόρια (εάν μείνουν γίνεται πιο καυτερή) τις βάζουμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο και το ξύδι και τις χτυπάμε. Βάζουμε τη φέτα το γιαούρτι και το μπουκοβο ξαναχτυπάμε και αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει.

Εναλλακτικά χτυπάμε στο μπλεντερ, την φέτα το γιαούρτι και το ελαιόλαδο με TABASCO πράσινο που έχει φτιαχτεί από πράσινες πιπεριές ξύδι και αλάτι.

Μπορούμε επίσης να βάλουμε κόκκινες πιπεριές και άλλα λίγα υλικά
2 πιπεριές φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες (φρέσκιες η εμπορίου)
1 πιπεριά καυτερή
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά πάπρικα
1 κ.γ ρίγανη

Η εκτέλεση είναι η ίδια και η εναννακτική λύση είναι το TABASCO κόκκινο που έχει φτιαχτεί από κόκκινες πιπεριές ξύδι και αλάτι.

Μπουρνελη Αθανασια

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.