«Θηλασμός: Βήμα βήμα προς την επιτυχία»

Facebooktwitterpinterest

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2018

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε ο 9ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός σε περισσότερες από 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού που στη χώρα μας εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου!

Η διοργάνωση έγινε από το Δίκτυο των Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας που αποτελείται από 45 ομάδες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, που λειτουργούν εθελοντικά με σκοπό την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με το μητρικό θηλασμό.

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2018
«Θηλασμός: Βήμα βήμα προς την επιτυχία»

Η ”Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Θηλασμού Αττικής” (www.facebook.com/groups/Attiki.Thilasmos) που απαριθμεί πάνω από 32.500 μέλη, διοργάνωσε φέτος ένα περίπατο στον ιστορικό πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στον οποίο μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους πάνω από 1.000 μητέρες!

Σε αυτή τη γιορτή μας δόθηκε η ευκαιρία, για ακόμη μία φορά, σε όλες εμάς, τις μητέρες να ευαισθητοποιήσουμε και να αφυπνίσουμε την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό και να υποστηρίξουμε τις νέες μητέρες. Δείξαμε ότι ο θηλασμός είναι μία πράξη αγάπης και κάθε μητέρα που επιλέγει να θηλάσει το μωρό της μπορεί να το κάνει με την κατάλληλη καθοδήγηση και ενημέρωση.

Στόχος μας είναι η Ελλάδα να καταστεί μία χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού. Φέτος το σύνθημά μας ήταν «Θηλασμός: Θεμέλιο Ζωής!» καθώς ο θηλασμός δημιουργεί δια βίου γερά θεμέλια τόσο για τη μητέρα και το μωρό της, όσο και για την ευρύτερη κοινωνία.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους παρευρέθηκαν σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή για τον θηλασμό, τα ΜΜΕ που κάλυψαν την εκδήλωσή μας και φυσικά τους πολύτιμους χορηγούς – αρωγούς στην προσπάθειά μας.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Δήμο Αθηναίων που έθεσε για άλλη μία χρονιά την εκδήλωσή μας υπό την αιγίδα του, καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών που κατέστησε εφικτή την πραγματοποίηση της γιορτής μας παραχωρώντας την προσωρινή χρήση του ιστορικού πεζόδρομου.

Οι διοργανώτριες της εκδήλωσης και η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Αττικής:

Ιωάννα Αθανασοπούλου, Αντωνία Βύρκου, Σήλια Γιάκα, Γωγώ Γιαννούλα, Κλαίρη Γκίκουρη, Άσπα Κανδύλη, Σμαρώ Κονσολάκη, Ξένια Κοντοστεργίου, Λένια Κουνένη, Τζένη Κουτσή, Ρούλα Λάββα, Κωνσταντίνα Μαλαματένιου, Ρουντίνα Μίλε, Κασσιανή Μιχοπούλου, Σοφία Νασιάκου, Νικολέτα Ντέντε, Κωνσταντίνα Σαμαρά, Ζάννα Τσιουλάκη και Κατερίνα Ψυλλινάκη.

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2018
«Θηλασμός: Βήμα βήμα προς την επιτυχία»

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.