Γιατί το παιδί μου παίρνει τόσο σύχνα αντιβίωση;

Facebooktwitterpinterest

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ;

Το 95% των λοιμώξεων στην παιδική ηλικία οφείλονται σε ιώσεις. Όπως γνωρίζουμε στις ιώσεις δεν είναι θεραπεία η αντιβιωτική αγωγή. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι από τις 100 φορές που το παιδί σας θα είναι άρρωστο μόνο τις 5 θα χρειαστεί να πάρει αντιβιώση!!!!!!!!!!!!  Μήπως όμως δεν σας συμβαίνει αυτό; Μήπως τελικά το παιδί σας φτάνει να παίρνει 2,3,4 ή ακόμα και 5 φορές το χρόνο αντιβίωση; ¨Εχετε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό;
‘Εχει το παιδί σας κάποια ανοσολογική ανεπάρκεια και έχει ευπάθεια στις μικροβιακές λοιμώξεις και είναι αδιάγνωστο;
Ή μήμως ο ιατρός καλύπτει την ανασφάλεια του πίσω από την αντιβιώση;

Η πιο συχνή αιτία χορήγησης αντιβιώσης στην Ελλάδα είναι για την θεραπεία της ανασφάλειας του ίδιου του ιατρού!!!

Aντισταθείτε στην αλόγιστη χρήση αντιβίωσης!  Μην επιτρέπεται να κάνουν κακό αντί καλό στο παιδί σας.
Η κατάχρηση της αντιβίωσης τελικά »ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ» ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ γιατί οδηγεί στην αύξηση των ανθεκτικών μικροβίων που προκαλούν μηνιγγίτιδα, πνευμονία, βρογχίτιδα, ιγμορίτιδα, ωτίτιδα.

Οι εκστρατείες για σωστή χρήση αντιβιωτικών δεν έχουν αποτέλεσμα στον περιορισμό της χορήγησης αντιβίωσης.

Παρά τις πολλαπλές συστάσεις στους ιατρούς για αναμόνη και παρακολούθηση τις ωτίτιδας χωρίς την χορήγηση αντιβίωσης, οι περισσότεροι ιατροί προχώρουν άμεσα  στη χορήγηση αντιβιωσης, ακόμα και σε απύρετο παιδί ή απλώς για κόκκινο τυμπανικό υμένα.

Πολλές φορές μου έχουν πει γονείς ότι το παιδί μου είχε πυρετό, το πήγα στον παιδίατρο που το παρακολουθεί και μου είπε ότι έχει ίωση και του έδωσε αντιβίωση!
ΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ δεν συνδιάζονται με τίποτα, όση καλή θέληση να έχεις δεν μπορείς να τις συνδιάσεις αυτές τις λέξεις. Μια  άλλη συχνή αιτία χορήγησης αντιβίωσης  από τους  ιατρούς, είναι ο υψηλός πυρετός!!!!!!
Εγώ ξέρω ότι το Depon είναι για τον πυρετό όσο υψηλός και να είναι και όχι η αντιβίωση!!! Μια άλλη <<σοβαρή αιτία>>  χορήγηση αντιβίωσης είναι η προληπτική χορήγηση, μήπως και κάνει κάποια επίπλοκή η ίωση που έχει το παιδί. Δηλαδή η λογική είναι να καταστρέψουμε την φυσιολογική χλωρίδα του παιδιού, να αναπτύξουμε ανθεκτικά μικρόβια για να καλύψουμε την μικρή πιθανότητα μήπως και κάνει κάποια επιπλοκή η ίωση.

Ενημερωθείτε για την σωστή χρήση της αντιβίωσης. Μην επιτρέπετε στους ιατρούς να συνεχίσουν την αλόγιστη χρήση αντιβιωτικών καταστρατηγώντας τις συστάσεις των λοιμωξιολόγων, αγνοώντας των κώδωνα κινδύνου που χτύπαει για την ανάπτυξη των ανθεκτικών και επικίνδυνων μικρόβιων που προκαλεί η άσκοπη χρήση αντίβιωσης.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.