28η Εκπαιδευτική Διημερίδα «Πρόληψη & Αντιμετώπιση του Καρδιαγγειακού Κινδύνου»

Facebooktwitterpinterest

21-22 Σεπτεμβρίου 2018, ξενοδοχείο «Du Lac», Ιωάννινα.

Αποτελεί προτεραιότητα για την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης η πρόληψη της αθηρωματικής νόσου, η έγκαιρη διάγνωση και η αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή της.

Πρόκειται για την πρώτη αιτία θανάτων παγκοσμίως, μέσα από τις κλινικές εκδηλώσεις της, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου, το εγκεφαλικό επεισόδιο , η περιφερική αγγειοπάθεια και η καρδιακή ανεπάρκεια.

Σε αρκετές περιπτώσεις, τα καρδιαγγειακά νοσήματα δεν έχουν προειδοποιητικά συμπτώματα και εμφανίζονται «αιφνίδια». Στην πραγματικότητα, όμως, η εμφάνισή τους δεν είναι και τόσο αιφνίδια, διότι έχει προηγηθεί επί πολλά χρόνια η ύπαρξη πολλών παραγόντων κινδύνου, χωρίς καμία αντιμετώπιση. Η ευχάριστη είδηση είναι ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφηκε μείωση των θανάτων απ’ αυτά τα νοσήματα, αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να αποτελούν την κύρια αιτία νοσηρότητας και θνητότητας.

Η μείωση αυτή οφείλεται αφενός στις εξελιγμένες θεραπείες που υπάρχουν για την αντιμετώπισή τους και αφετέρου –και κατά κύριο λόγο- στην καλύτερη αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου.

Με στόχο την παρουσίαση όλων των νεότερων Διεθνών και Ελληνικών Κατευθυντήριων οδηγιών για την αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου της αθηρωματικής νόσου και των νέων δεδομένων – «εργαλείων» για την βελτίωση της ικανότητας στη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου, θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, η 28η Εκπαιδευτική Διημερίδα «Πρόληψη & Αντιμετώπιση του Καρδιαγγειακού Κινδύνου».

Η Εκπαιδευτική Διημερίδα, η οποία αποτελεί συνέχεια της επιστημονικής προσπάθειας που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης που εκπροσωπείται από τους Γιαννιώτες Μωυσή Ελισάφ, Καθηγητή Παθολογίας, Αλέξανδρο Τσελέπη Καθηγητή Βιοχημείας-Κλινικής Χημείας και Ευάγγελο Λυμπερόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας και των συνεργατών τους, μελών του Δ.Σ. της Εταιρείας.

Οι εργασίες της Διημερίδας, θα διεξαχθούν στις 21-22 Σεπτεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο «Du Lac».

Επιφανείς Έλληνες επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν εμπεριστατωμένες ομιλίες, υπό τη μορφή συζήτησης περιστατικών, με στόχο την ενημέρωση του ιατρικού κόσμου και την προαγωγή της επιστημονικής γνώσης.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν κλινικά φροντιστήρια για εκπαιδευτικά και ερευνητικά θέματα που απευθύνονται σε ιατρούς, νοσηλευτές αλλά και σε φοιτητές της ιατρικής.

Η συμμετοχή στις εργασίες της Εκπαιδευτικής Διημερίδας, είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Χορηγούνται 13 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Στο πλαίσιο της διημερίδας, θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου στα Μ.Μ.Ε., από τους κ.κ. Ελισάφ και Τσελέπη, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο «Du Lac».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Οργανωτικό Συντονιστικό Γραφείο: ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΑΕ/CONFERRE SA

Διεύθυνση: Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, Περιοχή Μάρες

45500, Πεδινή, Ιωάννινα, Τηλέφωνο: +30 26510 68610, Φαξ: +30 26510 68611,

E-mail: info@conferre.gr, Website: www.conferre.gr

*Η 28η Εκπαιδευτική Διημερίδα «Πρόληψη & Αντιμετώπιση του Καρδιαγγειακού Κινδύνου» στο facebook και στο twitter

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.