ΥΓΕΙΑ: Καινοτόμος μέθοδος διάγνωσης των παθήσεων του εγκεφαλονωτιαίου υγρού με το μοναδικό στην Ελλάδα σύστημα Likvor CELDA®

Facebooktwitterpinterest

Η νέα και καινοτόμος μέθοδος μελέτης των παθήσεων του εγκεφαλονωτιαίου υγρού με το μοναδικό στην Ελλάδα σύστημα αξιολόγησης Likvor CELDA® παρουσιάστηκε στη διάρκεια επιστημονικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, με θέμα την «Άνοια και Μελέτη Δυναμικής του Εγκεφαλονωτιαίου Υγρού».

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Δημήτριος Κομπόγιωργας, νευροχειρουργός & Επιστημονικός Συνεργάτης του ΥΓΕΙΑ «Με την γήρανση του πληθυσμού σήμερα η Άνοια, η ακράτεια ούρων και οι διαταραχές ισορροπίας και βάδισης είναι συχνά προβλήματα. Αυτά τα συμπτώματα είναι μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης, είναι όμως και τα κύρια συμπτώματα μιας πάθησης με το όνομα “Υδροκέφαλος Φυσιολογικής Πίεσης” που προκαλείται από διαταραχή του υγρού που περιβάλλει τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.
Πιστεύεται πως έως 6% με 10% των ηλικιωμένων ασθενών που έχουν Άνοια, στην πραγματικότητα πάσχουν από Υδροκέφαλο Φυσιολογικής Πίεσης. Όταν υπάρχει υποψία παρουσίας Υδροκεφάλου Φυσιολογικής Πίεσης ή δυσλειτουργία της βαλβίδας του εγκεφάλου, η εξέταση με το Likvor CELDA® System αξιολογεί την πίεση και την κυκλοφορία του εγκεφαλονωτιαίου υγρού, προκειμένου να διαγνώσει διαταραχή στην κυκλοφορία του».

Το Likvor CELDA® System διαθέτει πρωτόκολλα για την επαρκή αναγνώριση και διάγνωση των ασθενών που πάσχουν από Υδροκέφαλο Φυσιολογικής Πίεσης (ΥΦΠ) κι έχουν συμπτώματα παρόμοια με αυτών της Άνοιας.
Με την αξιοπιστία και την ευελιξία του στο χειρισμό, το LIKVOR CELDA® SYSTEM θέτει νέα πρότυπα στις εξετάσεις της δυναμικής του εγκεφαλονωτιαίου υγρού και των βαλβίδων εγκεφάλου, παρέχοντας αμεσότερη και πιο ακριβή διάγνωση. Παράλληλα, το Likvor CELDA® System προσφέρει λεπτομερείς πληροφορίες, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στο γιατρό να αποφασίσει με ακρίβεια για το εάν χρειάζεται να χειρουργηθεί ο ασθενής ή όχι.

Η ανάλυση όλων των δεδομένων στο σύστημα Likvor CELDA® γίνεται σε πραγματικό χρόνο και τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.