Μύθοι… και Αλήθειες… για τα μαλλιά μας !

Facebooktwitterpinterest

Μύθος : Όταν ξεριζώνουμε μια λευκή τρίχα, γεννιούνται περισσότερες.

Αλήθεια: Οι θύλακες που βγάζουν λευκές τρίχες δεν πολλαπλασιάζονται αν αφαιρέσουμε μια με το τσιμπιδάκι. Ωστόσο, αυτό που πετυχαίνετε, είναι να καταστρέψετε τον θύλακα. Για να ξεφορτωθείτε μία-δυο λευκές τρίχες, κόψτε τις με ένα ψαλιδάκι.

Μύθος :Τα μαλλιά συνηθίζουν το ίδιο σαμπουάν.

Αλήθεια: Αν βλέπετε ότι τα μαλλιά σας έχουν γίνει θαμπά, ξηρά ή ταλαιπωρημένα, μπορεί να φταίνε ένα σωρό άλλοι παράγοντες (ορμονικοί, προϊόντα styling, κατάχρηση σεσουάρ, κακή διατροφή, στρες) σίγουρα όμως δε φταίει το σαμπουάν. Καλό είναι να το αλλάζουμε πού και πού, όχι γιατί δεν «δουλεύει» αλλά για να μην το βαρεθείτε.

 

6549619_f260

Μύθος : Η ψαλίδα θεραπεύεται.

Αλήθεια: Όταν ραγίσει το γυαλί, δεν ξανακολλάει… λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Το ίδιο συμβαίνει και με την τρίχα. Ο πιο δραστικός τρόπος να αντιμετωπίσετε την ψαλίδα είναι το ψαλίδι  αλλά μπορείτε να προλάβετε την επανεμφάνισή της- και να εμποδίσετε τη δημιουργία της- βάζοντας ειδικά σέρουμ στις άκρες και χρησιμοποιώντας ενυδατικές μάσκες.

 

Μύθος : 100 βουρτσίσματα κάνουν τα μαλλιά δυνατά και λαμπερά.

Αλήθεια: Αυτό ίσχυε πριν από έναν αιώνα, όταν οι γυναίκες είχαν μαλλιά μέχρι τη μέση και τα έπιαναν μονίμως. Ωστόσο: Τα απαλά βουρτσίσματα, όντως κάνουν καλό, γιατί διανέμουν τα φυσικά έλαια κατά μήκος της τρίχας, ενυδατώνοντάς την, και διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία του τριχωτού. Πέντε με έξι βουρτσίσματα είναι αρκετά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μαίρη Γιάπαππα

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.