“Mente Autism”.

Facebooktwitterpinterest

Μελέτη στις ΗΠΑ καταγράφει σημαντικά αποτελέσματα για τη θεραπεία των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού με το “Mente Autism”.

Η εταιρεία BonVie, ανακοινώνει ότι η περίληψη των αποτελεσμάτων της κλινικής μελέτης για την θεραπεία των παιδιών που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα, με την επαναστατική ιατρική συσκευή “Mente Autism” που διεξήχθη στο Carrick Institute, δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Neurology”, ένα από τα κορυφαία και πλέον αναφερόμενα ιατρικά περιοδικά στον κόσμο.

Η περίληψη της κλινικής μελέτης αναφέρει:

“Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι, ακόμη και μια σύντομη χρήση 12 εβδομάδων νευροανάδρασης με την συσκευή Mente Autism, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στη δραστηριότητα του εγκεφάλου (qEEG), την αισθητικοκινητική συμπεριφορά (posturography) και τη συμπεριφορική εικόνα (τυποποιημένα ερωτηματολόγια). Ανάλογα ευρήματα δεν ανιχνεύθηκαν στην ομάδα ελέγχου (Carrick et al. 2018¹)”

Το “Frontiers in Neurology” αποδέχθηκε για δημοσίευση το άρθρο της κλινικής μελέτης: “Η θεραπεία της διαταραχής του φάσματος αυτισμού με ακουστική νευροανάδραση: Μια τυχαιοποιημένη με placebo ελεγχόμενη μελέτη, με τη χρήση της συσκευής Mente Autism”.

Ένα πλήρες αντίγραφο της περίληψης και των πρώτων αποτελεσμάτων της μελέτης  είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο στη διεύθυνση:

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fneur.2018.00537/abstract

Ο ιδρυτής Neurotech International Dr Adrian Attard Trevisan, της εταιρείας που ανέπτυξε το Mente Autism, δήλωσε: “Παρόλο που μας δόθηκε μόνο μια περίληψη, τα αποτελέσματα της δοκιμής δείχνουν ότι η χρήση της θεραπείας Mente Autism στο σπίτι έχει ένα ευρύ ευεργετικό αντίκτυπο στα παιδιά με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (ASD), σε όλη τη διαμόρφωση των εγκεφαλικών κυμάτων, των συμπεριφορών, ακόμη και της ισορροπίας. Το γεγονός ότι οι αλλαγές παρατηρήθηκαν και στους τρεις τομείς και καμία από αυτές στην ομάδα ελέγχου, είναι σημαντικό από μόνο του και το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε να ελπίζουμε. Αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, υποστηρίζει την άποψή μας ότι το Mente Autism μπορεί να προσφέρει ουσιαστική αλλαγή στη διαχείριση της διαταραχής του Αυτιστικού φάσματος.”

Η Neurotech International σημειώνει ότι το Ινστιτούτο Carrick επέλεξε το περιοδικό «Frontiers of Neurology» για τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων. Το περιοδικό αυτό θεωρείται ένα από τα πιο σεβαστά και συχνά αναφερόμενα επιστημονικά περιοδικά για τη νευρολογία (βλέπε παρακάτω πίνακα). Το μέγεθος της μελέτης και η έκταση της διεθνούς συνεργασίας είναι εμφανείς στην προετοιμασία του άρθρου για δημοσίευση, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών συγγραφέων από ιδρύματα όπως το Carrick Institute, το University of Cambridge, το Harvard Macy Institute, το University of Wyoming, το Dubai Medical College, καθώς και οργανισμοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, όπως το the Leeds and York Partnership, NHS Foundation Trust (UK), the Dubai Health Authority and Plasticity Brain Centers (US).

Ο Wolfgang Storf, Διευθύνων Σύμβουλος της Neurotech International δήλωσε: “Αυτό ήταν ένα μακρύ ταξίδι για την Εταιρεία, τους μετόχους της και τους αντιπροσώπους της, και ενώ είμαστε κοντά στην τελική γραμμή με την πλήρη δημοσίευση, τα συμπεράσματα που ανακοινώθηκαν με την περίληψη της κλινικής μελέτης, είναι πολύ συναρπαστικά για μάς. Αυτό επιβραβεύει όλη την προσπάθεια που έχει κάνει η επιστημονική ομάδα πίσω από το Mente Autism και επιβεβαιώνει τα θετικά προκαταρκτικά ευρήματα, που ανακοινωθήκαν στο συνέδριο του Cambridge τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η δημοσίευση παραμένει μια ανεξάρτητη διαδικασία που διαχειρίζεται το Carrick Institute και τώρα το “Frontiers in Neurology” και επομένως δεν έχουμε τον έλεγχο της χρονικής στιγμής της πλήρους δημοσίευσης των αποτελεσμάτων. Ανυπομονούμε να δούμε όλες τις λεπτομέρειες, όταν θα είναι διαθέσιμες.”

O Σπύρος Βασιλάκης, CEO της BonVie και υπεύθυνος επικοινωνίας δήλωσε: «Ως εκπρόσωπος της BonVie είμαι περήφανος που έχουμε καταφέρει να αντιπροσωπεύουμε και να εισάγουμε στην Ελλάδα και την Κύπρο καινοτόμα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας που θα βοηθήσουν σημαντικά ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, όπως είναι τα παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα. Η μελέτη αυτή μας δίνει τις αποδείξεις ότι το Mente Autism είναι μια μοναδική και αποτελεσματική λύση θεραπείας για τα παιδιά και τις οικογένειες τους».

 

Η Κλινική Μελέτη

Η κλινική δοκιμή των ΗΠΑ ήταν μια διπλά τυφλή, ανεξάρτητη κλινική δοκιμή για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της συσκευής Mente Autism. Την κλινική μελέτη διαχειρίζεται αποκλειστικά το Ινστιτούτο Carrick.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη τυχαιοποιήθηκαν σε μια ενεργή ομάδα που έλαβε νευροανάδραση χρησιμοποιώντας τη συσκευή Mente και μια ομάδα ελέγχου χρησιμοποιώντας μια συσκευή ψευδό-ηχητικής ανάδρασης. Και οι δύο ομάδες χρησιμοποίησαν τη συσκευή κάθε πρωί για 45 λεπτά σε μία δοκιμή 12 εβδομάδων  στο σπίτι χωρίς άλλες κλινικές παρεμβάσεις.

Για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας πριν και μετά συμπληρώθηκαν τα πρότυπα ερωτηματολόγια της διαταραχής του αυτιστικού φάσματος, έγινε qEEG και posturography, που χρησιμοποιήθηκαν για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας.

Η συλλογή δεδομένων για την κλινική δοκιμή των ΗΠΑ ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και όπως αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού “Frontiers of Neurology” υποβλήθηκε για ανασκόπηση τον Φεβρουάριο του 2018. Ως ανεξάρτητη μελέτη, η Neurotech δεν είχε κανένα ρόλο στο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή της μελέτης, τη συλλογή, διαχείριση, ανάλυση και ερμηνεία των δεδομένων, την προετοιμασία, την αναθεώρηση ή την έγκριση του χειρόγραφου και την απόφαση να υποβληθεί το χειρόγραφο για δημοσίευση.

¹Carrick F, Pagnacco G, Hankir A, Abdulrahman M, Zaman R, Kalambaheti E, Barton D, Link P and Oggero E. The Treatment of Auditory Spectrum Disorder with Neurofeedback: A Randomized Placebo Controlled Trial Using the MENTE Autism Device. Frontiers of Neurology. Provisionally accepted as at June 2018. doi: 10.3389/fneur.2018.00537

 

 

Source: Frontiers journal ranking analysis: Clinical Neurology (June 2017, Impact Analysis).

https://blog.frontiersin.org/2017/06/28/quality-impact-journal-analysis-frontiers-in-neuroscience/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά με την Neurotech International:

Η Neurotech International Limited είναι μια εταιρεία ιατρικών συσκευών και λύσεων που έχει συσταθεί στην Αυστραλία και λειτουργεί μέσω της θυγατρικής της AAT Research Limited με έδρα τη Μάλτα. Όραμά της είναι να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων με νευρολογικές παθήσεις και να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις για χρήση στο σπίτι ή/και σε κλινικό περιβάλλον.

Εστιάζει στην ανάπτυξη και στη διάθεση τεχνολογικών λύσεων για τη διάγνωση και τη θεραπεία νευρολογικών παθήσεων όπως ο αυτισμός. Διεξάγει έρευνα τόσο εσωτερικά όσο και σε συνεργασία με διεθνείς εταιρείες, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και διαθέτει ερευνητές με εξειδίκευση στην νευροεπιστήμη και  την εφαρμοσμένη  βιοϊατρική.

www.neurotechinternational.com/

 

Σχετικά με την BonVie:

H BonVie είναι μία νέα εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας με όραμα να προσφέρει ουσιαστικά, στην βελτίωση του μέλλοντος της υγείας και ευεξίας στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Eπενδύει σε καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες αιχμής που δημιουργούν επαναστατικές θεραπείες και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Mente Autism για την Ελλάδα και την Κύπρο .

Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο email corporate@bonviegroup.com ή επισκεφτείτε τη σελίδα μας στη διεύθυνση www.bonvie.gr και www.bonviegroup.com.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: (+30) 210 7481 216

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.