Πως καλλιεργείται ο καρκίνος

Καρκίνος του εγκεφάλου Facebooktwitterpinterest

Πολλά πράγματα μπορούν να συμβάλουν στον καρκίνο. Οι μελέτες δείχνουν ότι η διατροφή, η άσκηση, οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι περιβαλλοντικές τοξίνες επηρεάζουν την έναρξη, την ανάπτυξη και την πρόοδο του καρκίνου.

Εάν μια δίαιτα   που είναι εμπλουτισμένη με  θρεπτικά συστατικά γεμάτη ζάχαρη,  η έλλειψη άσκησης, το  χρόνιο στρες, οι επίμονοι ρύποι και τα  βαρέα μέταλλα μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, θα μπορούσε  τότε σε αντιστοιχία  μια πυκνή θρεπτική, φυτική διατροφή, μια καλή σωματική δραστηριότητα, οι καλές μεταβαλλόμενες σκέψεις και αντιδράσεις στο άγχος , και η αποτοξίνωση να θεραπεύσει τον κήπο στον οποίο αναπτύσσεται ο καρκίνος;

Με άλλα λόγια,  μπορούμε να αντιμετωπίσουμε  το έδαφος και όχι το φυτό.

Είναι θεμελιώδης αρχή της βιώσιμης γεωργίας και της βιώσιμης υγείαςΜπορούμε να ενισχύσουμε την ανοσοποιητική λειτουργία και την καλή κυτταρική λειτουργία  μέσω διατροφικών αλλαγών και αλλαγών στον τρόπο ζωής, καθώς και θεραπειών  με τα κατάλληλα μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά συστατικά.

Μπορούμε να διευκολύνουμε το δικό μας σύστημα αποτοξίνωσης του οργανισμού μας για να προωθήσουμε την εξάλειψη των καρκινογόνων ενώσεων.

Μπορούμε να βελτιώσουμε τον μεταβολισμό των ορμονών και να μειώσουμε τις καρκινογόνες επιδράσεις της υπερβολικής ινσουλίνης από την υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και από τη διατροφή μας με τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες.

Μπορούμε επίσης να αλλάξουμε την έκφραση των γονιδίων μας με την αλλαγή των εισροών που ελέγχουν αυτή την έκφραση: Διατροφή, θρεπτικά συστατικά, φυτοθρεπτικά συστατικά, τοξίνες, στρες και άλλες πηγές φλεγμονής. Και μπορούμε να επικεντρωθούμε σε λιγότερο διαισθητικές και πιο γενετικές σκέψεις που, με τη σειρά τους, δημιουργούν πιο αναζωογονητικά συναισθήματα ,

Δηλαδή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  όλα τα  καλά λιπάσματα για το έδαφος στον κήπο του σώματός μας.

 

6 στρατηγικές για τη μείωση του σχηματισμού καρκίνου και της ανάπτυξης του

Ο καρκίνος είναι αποτέλεσμα ανισορροπίας στο σύστημά μας, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα δεν μπορεί να καταπολεμήσει τους όγκους. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να αποφύγουμε την εμφάνιση του καρκίνου στο πλήρες στάδιο και εάν έχετε καρκίνο, μπορείτε να κάνετε το σώμα σας αφιλόξενο σε αυτόν τον καρκίνο.

 

Ζάχαρη.

Η ζάχαρη τροφοδοτεί τον καρκίνο και δημιουργεί παχυσαρκία. Ο μέσος καταναλωτής  καταναλώνει περίπου 152 κιλά ζάχαρης ετησίως και περίπου 146 κιλά αλεύρι το χρόνο. Η παχυσαρκία επηρεάζει πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Οι επιστήμονες εκτιμούν συντηρητικά ότι o διαβήτης και η παχυσαρκία θα επηρεάσουν έναν στους δύο μέχρι το 2020, το 90 τοις εκατό των οποίων δεν θα διαγνωστεί.

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε ή να ελέγξετε τον καρκίνο είναι να ελέγξετε τα επίπεδα της ινσουλίνης με μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες πλούσια σε πραγματικά, φρέσκα, ολόκληρα τρόφιμα και να ελαχιστοποιήσετε ή να εξαλείψετε τα ζαχαρούχα, επεξεργασμένα τρόφιμα.

Μία από τις πιο έγκυρες Ιατρικές μελέτες έδειξε ότι μετά από μόλις τρεις μήνες σε ένα πρόγραμμα εντατικής ζωής, συμπεριλαμβανομένης μιας δίαιτας με βάση τα φυτά, πάνω από 500 γονίδια που ρυθμίζουν τον καρκίνο επηρεάστηκαν ευεργετικά είτε απενεργοποιώντας τα γονίδια που προκαλούν καρκίνο είτε ενεργοποιώντας τα προστατευτικά για τον καρκίνο γονίδια. Κανένα φάρμακο δεν μπορεί να το κάνει αυτό.

 

Εξαλείψτε τις ευαισθησίες των τροφίμων.

Σε μια σημαντική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, η κρυφή ευαισθησία στην γλουτένη αποδείχθηκε ότι αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 35 έως 75%, κυρίως προκαλώντας καρδιοπάθειες και καρκίνο.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και η γλουτένη είναι οι πιο κοινές αιτίες αλλεργιών τροφίμων που συνδέονται με την αντίσταση στην ινσουλίνη. Το κόψιμό τους από τη διατροφή επιτρέπει στο φλεγμονώδες έντερο και ένα φλεγμένο σώμα να επουλωθούν.

 

Μειώστε τις κρυφές φλεγμονές

Η φλεγμονή είναι το κοινό νήμα που συνδέει τις περισσότερες χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Στην πραγματικότητα, η φλεγμονή εκτός ελέγχου προκαλεί αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία, όπως γνωρίζουμε τώρα, είναι ο κύριος παράγοντας σε όλες αυτές τις ασθένειες εκτός από την Αυτοανοσία και την αλλεργία. Η αντίσταση στην ινσουλίνη δημιουργεί έπειτα ακόμα μεγαλύτερη φλεγμονή και ολόκληρο το βιολογικό σπίτι καίγεται. Εκτός από την αφαίρεση της ευαισθησίας στη ζάχαρη και τα τρόφιμα, όπως η γλουτένη και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, θέλουμε να τρώμε πολλά αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των πλούσιων σε ωμέγα-3 τροφών, όπως τα άγρια ψάρια και το λιναρόσπορο.

 

Βελτιώστε την υγεία του εντέρου.

Ο καρκίνος προέρχεται συχνά από το έντερο. Όχι μόνο ο καρκίνος του παχέος εντέρου, αλλά και πολλοί καρκίνοι. Αυτή τη στιγμή μελετάμε  το μικροβίωμα του εντέρου και για τον καρκίνο του μαστού και του προστάτη. Πέρα από την αποφυγή φλεγμονωδών τροφών, η προσθήκη προβιοτικών, πρεβιοτικών και πολλών φυτοθρεπτικών συστατικών, όπως η κουρκουμίνη (που βρέθηκε στο κουρκουμά) και η ρεσβερατρόλη (που απαντάται στα σταφύλια), μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή του εντέρου.

 

Μειώστε την τοξική έκθεση.

Ο μέσος νεογέννητος έχει 287 χημικά μέσα στο αίμα του ομφάλιου λώρου, 217 από τα οποία είναι νευροτοξικά (δηλητηριώδη στα νεύρα ή τα νευρικά κύτταρα). Τα χημικά αυτά στα οποία εκτίθενται τα βρέφη είναι τα φυτοφάρμακα, οι φθαλικές ενώσεις, η δισφαινόλη Α, τα επιβραδυντικά φλόγας και τα βαρέα μέταλλα, όπως ο υδράργυρος, ο μόλυβδος και το αρσενικό. Αυτές οι χημικές ουσίες έχουν ευρύ φάσμα αρνητικών επιπτώσεων στην ανθρώπινη βιολογία. βλάπτουν το νευρικό σύστημα και αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου και τώρα έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στην παχυσαρκία.

 

Αλλάξτε τις σκέψεις σας για να αλλάξετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Αυτή η στρατηγική μπόνους συχνά παραβλέπεται, αλλά είναι εξίσου σημαντική με τις άλλες στρατηγικές παραπάνω. Η επιστήμη αποδεικνύει τώρα αυτό που όλοι γνωρίζαμε διαισθητικά – ότι ο τρόπος με τον οποίο ζούμε, η ποιότητα των σχέσεών μας, τα τρόφιμα που καταναλώνουμε και ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τα σώματά μας καθορίζει πολύ περισσότερα από τα γονίδια μας.

 

 

Dr. Νικολέτα Κοḯνη M.D

Ιατρός Λειτουργικής, Αντιγηραντικής, Προληπτικής και Αναγεννητικής Ιατρικής

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.