Αρθροσκόπηση Ώμου

Facebooktwitterpinterest

Η αρθροσκόπηση ώμου αποτελεί σήμερα την λιγότερο επεμβατική μέθοδο, που προσφέρει διάγνωση και αντιμετώπιση ταυτόχρονα σε πολλές παθήσεις του ώμου. Μέσω 3-4 τομών στο δέρμα μήκους περίπου 1 εκ. και με την βοήθεια του αρθροσκοπίου και πλήθους αρθροσκοπικών εργαλείων δίνουμε λύση στα προβλήματα γύρω από την άρθρωση του ώμου που απαιτούν παρέμβαση.

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα των σύγχρονων αρθροσκοπικών τεχνικών, η ασφάλεια της επέμβασης, το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και οι συνολικά μόλις 6-8 ωρες νοσηλείας του ασθενούς αποτελούν τα σημαντικά πλεονεκτήματα της αρθροσκοπικής χειρουργικής.

Το εξάρθρημα- αστάθεια της άρθρωσης ώμου, οι ρήξεις των τενόντων του στροφικού πεταλου και ο παγωμένος ώμος (συμφυτική θυλακίτιδα) συνιστούν την πλεοψηφία των παθήσεων γυρω από τον ώμο που αντιμετωπίζονται αρθροσκοπικά.

Η άμεση κίνηση του ώμου και η γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα του ασθενούς επιτυγχάνονται χάρη στην ελάχιστη επεμβατικότητα της μεθόδου και την εξατομίκευση του προγράμματος αποκατάστασης. Κάθε ασθενής αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση και η καθοδήγηση από τον ορθοπαιδικό με εξειδίκευση στον ώμο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των παθήσεων του ώμου.

Δείτε το παρακάτω βίντεο που εξηγεί τι είναι η Αρθροσκόπηση και ποιές παθήσεις του ώμου, του γόνατος και των υπολοίπων αρθρώσεων αντιμετωπίζονται αρθροσκοπικά:

 

 

 

 

 

 

 

 

Γρηγόριος Π. Αβραμίδης

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.