Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος (ΠΑΣ)

Facebooktwitterpinterest

Υψίστης σημασίας η σύσταση Εθνικής Επιτροπής για τη Θαλασσαιμί

Ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε την πρόθεσή του να ηγηθεί της προσπάθειας για άμεση προώθηση λύσεων για τη θαλασσαιμία στην Κύπρο.

Ο Έντιμος Υπουργός Υγείας Δρ. Γεώργιος Παμπορίδης δέχτηκε στο γραφείο του την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 4:30 μμ εκπροσώπους του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Σύνδεσμου (ΠΑΣ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) για να συζητήσουν τρόπους βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται στους ασθενείς με θαλασσαιμία.

Στη συνάντηση, κατατέθηκε ολοκληρωμένο πλαίσιο εισηγήσεων για επίλυση των διαφόρων προβλημάτων. Βασικός πυλώνας των προτάσεων του Συνδέσμου ήταν η σύσταση Εθνικής Επιτροπής για τη Θαλασσαιμία, η οποία, μέσα από τον συμβουλευτικό της ρόλο, θα εγκύψει στην ανάπτυξη Εθνικής Στρατηγικής για τη Θαλασσαιμία, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα δεκαετιών του Συνδέσμου, το οποίο, μέχρι σήμερα δεν είχε τύχει της προσοχής των κέντρων λήψης αποφάσεων.

Ακολούθως της συνάντησης, ο Υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από τους εκπροσώπους του ΠΑΣ και της ΔΟΘ, μετέβη στο Κέντρο Θαλασσαιμίας και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την υφιστάμενη κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και τις ανάγκες στελέχωσης, εξοπλισμού και οργάνωσης.

Δεδομένης της άμεσης ανάγκης για κτιριακή και λειτουργική αναβάθμιση του Κέντρου Θαλασσαιμίας και ενίσχυση των Τμημάτων Θαλασσαιμίας σε όλες τις πόλεις και χαιρετίζοντας την πρόταση για σύσταση Εθνικής Επιτροπής και χάραξη Εθνικής Στρατηγικής, ο Υπουργός Υγείας έλαβε την πρωτοβουλία να ηγηθεί της πολύ σημαντικής αυτής προσπάθειας και να προωθήσει μια σειρά σχετικών ενεργειών με τη συμμετοχή και την ενεργό στήριξη τόσο του ΠΑΣ όσο και της ΔΟΘ.

Επιθυμούμε να εκφράσουμε τη μεγάλη μας ικανοποίηση για τη δέσμευση του Υπουργείου Υγείας και να απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες προς τον Έντιμο κύριο Υπουργό για το ειλικρινές του ενδιαφέρον, την κατανόηση των προβλημάτων και την πρόθεση άμεσης λήψης διορθωτικών μέτρων.

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.