Evotion: Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα για την αντιμετώπιση της βαρηκοΐας

Facebooktwitterpinterest

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Μοναδικός ιδιωτικός πάροχος Υγείας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon 2020

Αθήνα 13 Σεπτεμβρίου 2017 – Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποτελεί το μοναδικό ιδιωτικό νοσοκομειακό πάροχο στην Ευρώπη που συμμετέχει μαζί με 12 πανεπιστημιακά τμήματα, εταιρείες και φορείς από 8 χώρες στο ερευνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «EVOTION», αλλά και το μοναδικό ιδιωτικό πάροχο Υγείας στην Ελλάδα με συμμετοχή στο Horizon 2020.

Το συγκεκριμένο ερευνητικό έργο, πλήρως χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ως σκοπό την πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της βαρηκοΐας και των συνεπειών της στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων και αναμένεται να συμβάλει στον τρόπο διαχείρισής της από τους επαγγελματίες του χώρου και τους φορείς υγείας. Επιπρόσθετα, αποτελεί μέρος του Horizon 2020 του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού προγράμματος, στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα και την τεχνολογία, με συνολικές επενδύσεις περισσότερα από 80 δις ευρώ, στην επταετία 2014 – 2020, με στόχο την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα συλλεχθούν πολλαπλά στοιχεία που αφορούν στη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας, σε στοιχεία θορυβικής έκθεσης, σε κλινικά, δημοσιονομικά, οικονομικά, κοινωνικά στοιχεία όπως επίσης και επιπλέον δεδομένα από αισθητήρες σε πραγματικό χρόνο (Big Data). Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί η πλατφόρμα EVOTION με στόχο τη μελέτη και τον εντοπισμό των παραγόντων που συντελούν σε ολική ή μερική απώλεια ακοής όπως επίσης και στην ορθή διεξαγωγή συμπερασμάτων και τη δημιουργία πολιτικών δημόσιας υγείας βασισμένων στην ανάλυση αυτή.

Η μελέτη θα διεξαχθεί σε 1.750 Ευρωπαίους ασθενείς, εκ των οποίων οι 250 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, και περιλαμβάνει τοποθέτηση ακουστικών βοηθημάτων, κλινικές εξετάσεις (ΩΡΛ) καθώς και παρακολούθηση σε βάθος ενός έτους. Εκτός από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, συμμετέχουν σημαντικές εταιρείες και πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων, η εταιρεία Oticon A/S, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το City University of London, το University College London, το Nofer Institute of Occupational Medicine, το Institute of Public Health for the Osijek-Baranya County και το Università degli Studi di Milano (UNIMI).

Ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Δρ. Γεώργιος Γαβαλάς, Διευθυντής Ωτολογίας, Ακοολογίας και Νευροωτολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ανακοινώνοντας τη σύσταση της επιστημονικής ομάδας, η οποία θα πλαισιώνεται από ιατρούς ΩΡΛ, ακουοπροσθετολόγους, εξειδικευμένους νοσηλευτές και διοικητικούς,
δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε μία πρωτοποριακή δράση, η οποία έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μία από τις πιο διαδεδομένες χρόνιες παθήσεις και την 5η συχνότερη αιτία αναπηρίας, τη βαρηκοΐα, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής χιλιάδων ανθρώπων. Η εμπειρία του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στον ευαίσθητο αυτόν τομέα είναι αναμφισβήτητη και αποτέλεσε βασικό κριτήριο επιλογής μας».

Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών τόνισε: «Πιστοί στη δέσμευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών να επενδύει διαρκώς στην ιατρική πρωτοπορία και καινοτομία, συμμετέχουμε στο EVOTION, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα – τομή στην εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και στη χάραξη μακροοικονομικής πολιτικής υγείας. Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου, συνεισφέρουμε στην εξέλιξη της επιστημονικής γνώσης, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες wearables και big data analysis και πρωτοστατούμε στην πιο σύγχρονη ιατρική τάση, αυτή της Precision Medicine».

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.