Όψεις πορσελάνης και bonding δοντιών

Facebooktwitterpinterest

Με τις όψεις πορσελάνης, σε μόλις δύο επισκέψεις μπορούμε να διορθώσουμε σπασμένα, φθαρμένα, λεκιασμένα, στραβά ή με κενά δόντια και να αποκτήσετε άμεσα ένα τέλειο χαμόγελο που μοιάζει σαν να είναι απολύτως φυσικό. Αυτός ο λεπτός κεραμικός φλοιός που επικαλύπτει τα δόντια μπορεί να διορθώσει πληθώρα ατελειών τάχιστα και με ασφάλεια, χαρίζοντας σας ένα χαμόγελο που θα είστε περήφανοι να δείχνετε.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΨΕΩΝ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ
Κατά την πρώτη επίσκεψη, θα συζητήσουμε τους αισθητικούς στόχους και βαση αυτών θα εκτιμήσουμε κατά πόσο οι όψεις πορσελάνης είναι η κατάλληλη θεραπεία για το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε. Εφόσον κρίνουμε πως οι όψεις πορσελάνης είναι η ιδανική λύση, προετοιμάζουμε τα δόντια σας για την τοποθέτηση των όψεων, αφαιρώντας ένα μικρό τμήμα του σμάλτου από το μπροστινό μέρος των δοντιών. Παίρνουμε αποτύπωμα των δοντιών το οποίο αποστέλλεται σε οδοντοτεχνικό εργαστήριο για την κατασκευή των όψεών σας. Θα τοποθετήσουμε προσωρινές όψεις, ενώ είστε σε αναμονή για το επόμενο ραντεβού σας και όταν παραλάβουμε τις μόνιμες όψεις από το εργαστήριο τις συνδέουμε με τα δόντια, προσαρμόζοντας το μέγεθος και το σχήμα τους, και διασφαλίζοντας πως το χρώμα έχει μια τέλεια αντιστοιχία με τα άλλα χωρίς όψεις δόντια.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΨΕΩΝ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ
Οι όψεις πορσελάνης αντανακλούν το φως με τρόπο που μιμούνται εκπληκτικά τα φυσικά δόντια και είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους ασθενείς που θέλουν αισθητική αναβάθμιση χαμόγελου, χωρίς όμως να φαίνεται πως έχουν κάνει αισθητική αναβάθμιση. Οι όψεις πορσελάνης είναι πιο ανθεκτικό υλικό και αντιστέκεται καλύτερα σε λεκέδες συγκριτικά με άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται στο bonding δοντιών. Επίσης, είναι λιγότερο επεμβατική θεραπεία από τις κορώνες, καθώς για την τοποθέτηση κορώνων απαιτείται να τροχιστεί μεγαλύτερο μέρος του δοντιού, ενώ για τις όψεις χρειάζεται μόνο η αφαίρεση μιας μικρής ποσότητας του σμάλτου των δοντιών. Σε περιπτώσεις ασθενών με βρουξισμό (τρίξιμο δοντιών) δεν ενδείκνυται η τοποθέτηση όψεων αλλά σε αυτή τη περίπτωση οι στεφάνες ζιρκονίας που είναι οτι πιο ανθεκτικό από όλα.

BONDING ΔΟΝΤΙΩΝ
Αν τα δόντια σας είναι ραγισμένα, αποχρωματισμένα ή ακόμα και στραβά, και σκέφτεστε πως η μόνη λύση είναι μια συνολική επεμβατική θεραπεία μπορεί να εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα του bonding δοντιών που γίνεται σε μια μόνο επίσκεψη με τη χρήση οψεων ρητίνης. Μια συντηρητική διαδικασία που δεν απαιτεί την αφαίρεση τμήματος δοντιού και αποτελεί τον γρηγορότερο τρόπο να βελτιώσουμε αισθητικά το χαμόγελό μας.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ BONDING
Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι η συνθετική ρητίνη καλύπτοντας ατέλειες ή δημιουργώντας ένα πιο καλό αισθητικά σχήμα στα δόντια. Πρώτα τρίβουμε την επιφάνεια του δοντιού για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη επικόλληση της ρητίνης στο δόντι. Στη συνέχεια  εφαρμόζουμε το μαλακό υλικό, το οποίο είναι βαμμένο για να ταιριάζει τέλεια χρωματικά με τα υπόλοιπα δόντια σας, και μετά έντεχνα διαμόρφωνουμε το υλικό μέχρι να καλύφθούν οι όποιες ατέλειες και να επιτύχουμε το επιθυμητό σχήμα και μέγεθος των δοντιών. Μετά σκληρένουμε το υλικό κάτω από ένα ειδικό φως και γυαλίζουμε τα δόντια μέχρι η γυαλάδα και η υφή του να μιμείται τα φυσικά δόντια σας.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ BONDING
Το bonding δοντιών, είναι μια δημοφιλής αισθητική επέμβαση για πολλούς λόγους. Κατά πρώτο και κύριο λόγο γιατί μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μία μόνο επίσκεψη, συχνά χωρίς τη χρήση αναισθησίας. Το bonding μπορεί να διορθώσει πολλά αισθητικά προβλήματα γρήγορα και αποτελεσματικά και, σε αντίθεση με τις όψεις πορσελάνης ή τις στεφάνες δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί τμήμα δοντιού. Bonding μπορούμε να κανουμε και για να διορθώσουμε ελαφρώς στραβά ή με δόντια με κενά έτσι ώστε να είναι όμορφα και ευθυγραμμισμένα χωρίς να βάλουμε σιδεράκια.

Απόλυτη μεταμόρφωση χαμόγελου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς υγιή θεμέλια, και σε αυτό το σημείο ειναι που η γενική οδοντιατρική μπαίνει στο παιχνίδι. ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΤΑ είναι να είναι υγιή τα δόντια και ούλα σας πριν από την υλοποίηση οποιασδήποτε αισθητικής παρέμβασης. Γιατί αλλιώς αυτό που θα χτίσουμε δεν θα είναι σταθερό και είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε. Οι αισθητικές παρεμβάσεις πρέπει να έχουν διάρκεια και η ποιότητα τους να είναι αντίστοιχη του χαμόγελου που σας αξίζει.

Διονυσία Συκά

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.