Στόχος του η θεραπεία του Αλτσχάιμερ

Facebooktwitterpinterest

Ο Νικόλαος Τεζαψίδης είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας Neurotez. Σκοπός της εταιρείας είναι η έρευνα για τη Νόσο Αλτσχάιμερ. Στόχος του είναι να αναπτύξει ένα προϊόν λεπτίνης ως μια νέα θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης για τη νόσο του Alzheimer και ως προληπτικό φάρμακο.

Σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε τις σπουδές του στη Φιλοσοφία της Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ στη Βρετανία.

Όταν ξεκίνησε την εταιρεία του, επέλεξε τους κορυφαίους στον τομέα τους ώστε η έρευνα να είναι υψηλού επιπέδου και να αναπτυχθεί ένα σύνολο πατεντών.

«Η αποστολή μας είναι να γίνουμε ηγέτες του κόσμου στον τομέα της βιοτεχνολογίας, αξιοποιώντας μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα. Είμαστε αφοσιωμένοι στην αριστεία, τη βελτίωση της ζωής και την εξυπηρέτηση του κοινού με υπευθυνότητα» τονίζει.

Πριν από την Neurotez, ο Τεζαψίδης διετέλεσε επιστημονικός σύμβουλος σε επενδυτές βιοτεχνολογίας, ενώ για περισσότερα από 18 χρόνια δίδαξε σε ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Δίδαξε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Από το 2001 έως το 2004, ήταν επικεφαλής μια ερευνητικής ομάδας στο Πανεπιστήμιο Columbia.

Έχει λάβει δεκάδες βραβεία, μεταξύ των οποίων, και δύο βραβεία από την Ένωση Αλτσχάιμερ των ΗΠΑ.

http://www.ellines.com/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.