Παγκόσμια Ημέρα της νόσου Alzheimer,

Facebooktwitterpinterest

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ALZHEIMER 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της νόσου Alzheimer, η Διοίκηση του Γ.Ν.Θ. “Γ. Παπανικολάου” – Ψ.Ν.Θ., Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους, φορείς και πολίτες, ότι στο δίκτυο των υπηρεσιών ψυχικής υγείας λειτουργεί από το 2002 το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης. Πρόκειται για μία κοινοτική δομή , τη μοναδική του ΕΣΥ, που στόχο έχει την εξυπηρέτηση των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο του Alzheimer.

Η νόσος Alzheimer προσβάλλει όλο το ψυχονοητικό οικοδόμημα του ατόμου έχοντας ως αποτέλεσμα την προοδευτική έκπτωση των γνωστικών του ικανοτήτων και την σταδιακή αποδόμηση της προσωπικότητας του. Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα, δεν έχει βρεθεί η φαρμακευτική θεραπεία που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα αναρίθμητα και σύνθετα συμπτώματα της νόσου. Ωστόσο, η σωστή μη φαρμακευτική παρέμβαση, τόσο στο υλικό όσο και στο ανθρώπινο περιβάλλον των ασθενών, βελτιώνει καθοριστικά την ποιότητα ζωής των νοσούντων και των φροντιστών τους και αυτή  ακριβώς είναι η λειτουργία και η αποστολή του Κέντρου. Η καλλιέργεια και η ενίσχυση των νοητικών λειτουργιών, η ανάδειξη των υπαρχόντων δεξιοτήτων και η αναζωπύρωση των επιθυμιών και των θελήσεων του πάσχοντα αποτελούν σημαντική γραμμή άμυνας απέναντι στη διαβρωτική νόσο.

Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης,εξοπλισμένο σύμφωνα με τις ειδικές ανάγκες των ασθενών που φιλοξενεί και στελεχωμένο από έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, φιλοδοξεί να συμβάλει στην εξασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους  φροντιστές τους.

Δέχεται περιστατικά κατόπιν εξέτασης στο Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο Μνήμης του Ψ.Ν.Θ. ή κατόπιν παραπομπής από άλλους φορείς. Λειτουργεί καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Στοιχεία επικοινωνίας

3η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Γ.Ν.Θ. “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”-Ψ.Ν.Θ.

Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

www. psychothes.gr

Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης

Καραολή & Δημητρίου 1 (Πλατεία Δημοκρατίας)

Θεσσαλονίκη

Τηλ.                                  2313-310750 & 2313-310751

Fax:                                   2313-310722

Email:                             memory_center@psychothes.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.