Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη

Facebooktwitterpinterest

ΔΡΑΣH ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδότη
στους Δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά

ΙΟΥΝΙΟΣ 2016
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη, που έχει καθιερωθεί από τον Π.Ο.Υ. η 14η Ιουνίου κάθε έτος, η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας και το Γραφείο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Έρευνας & Καινοτόμων Δράσεων του φορέα μας, διοργανώνει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά, κατόπιν δωρεάν παραχώρησης χώρου τους, τον μήνα Ιούνιο, ως εξής:
· 02/06/2016 Πλατεία Επταλόφου
· 07/06/2016 Πλατεία Ευόσμου
· 09/06/2016 10:00πμ – 13:00μμ. Πλατεία Αγίας Παρασκευής
· 16/06/2016 Πεζόδρομο Κορδελιού
· 28/06/2016 Πλατεία Ελευθερίας Άνω Ηλιούπολη
Στις δράσεις θα διανεμηθεί έντυπο υλικό καθώς και θα παρέχετε ενημέρωση για τη λειτουργία της αίθουσας αιμοληψιών της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας του φορέα, στην Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Λαγκαδά 196, Σταυρούπολη- Θεσσαλονίκη).
Επιπροσθέτως, θα συμμετέχουν το Τμήμα Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών & Προνοιακών Θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά, αντίστοιχα.
Υπηρεσία Αιμοδοσίας Γ.Ν.Θ. “Γ. Παπανικολάου”
Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας της Οργανικής Μονάδας “Γ. Παπανικολάου” ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1980. Με την αλλαγή του χαρακτήρα του νοσοκομείου και κυρίως με τη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, της Ορθοπεδικής Κλινικής, της Αιματολογικής Κλινικής και Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών αυξήθηκαν οι ανάγκες των νοσηλευομένων, σε αίμα και προϊόντα αίματoς.
Προσφάτως και υπό το πλαίσιο του ενιαίου Νομικού Προσώπου του Γ.Ν.Θ. “Γ. Παπανικολάου” και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, δημιουργήθηκε στην Οργανική Μονάδα του Ψ.Ν.Θ. αίθουσα αιμοληψιών προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών της Δυτικής Θεσσαλονίκης που επιθυμούν να αιμοδοτήσουν. Η αίθουσα αιμοληψιών διαθέτει εξεταστήριο, χώρο αναμονής, 4 κλίνες αιμοληψίας και στεγάζεται στο κτήριο των Εξωτερικών Ιατρείων. Διαθέτει ξεχωριστή είσοδο, χώρο parking.
Στη νέα αίθουσα μπορούν να αιμοδοτούν εθελοντές, συγγενείς/φίλοι ασθενών που νοσηλεύονται σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης χώρας, σύλλογοι και ομάδες αιμοδοτών.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι λαμβάνονται δείγματα αιμοπεταλιοδοτών και δοτών μυελού των οστών.

aimodoti

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.