ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 2016

Facebooktwitterpinterest

Μία ημέρα πολύπλευρης ενημέρωσης και δωρεάν ατομικών συναντήσεων με εθελοντές επιστήμονες λογοθεραπευτές, γιατί… «Υπάρχει λόγος»

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 18:00 το απόγευμα, στo Ζάππειο, ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) πραγματοποιεί, για μία ακόμα χρονιά, καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή τον εορτασμό της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας (ΠΗΛ). Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις της ΠΗΛ 2016, που φέτος έχει ως κεντρικό θέμα τις «Διαταραχές Άρθρωσης και Φωνολογίας», αλλά και οι ατομικές συναντήσεις με εθελοντές επιστήμονες λογοθεραπευτές είναι δωρεάν για όλους.

Η κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ενώ όλες οι εκδηλώσεις της ΠΗΛ για το 2016 ανά την Ελλάδα πραγματοποιούνται με την αρωγή του Υπουργείου Υγείας. Στο πλαίσιο της φετινής ΠΗΛ στο Ζάππειο, θα υπάρχει Ημερήσιος Συμβουλευτικός Σταθμός, θα διανέμονται χρήσιμα ενημερωτικά έντυπα και στις 12 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Διαταραχές Άρθρωσης και Φωνολογίας. Η συμβολή της Λογοθεραπείας».

Θα είναι μια ημέρα αφιερωμένη στη γενική αλλά και στην εξατομικευμένη ενημέρωση, σχετικά με πώς η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποκαταστήσει διαταραχές επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας, φωνής, μάσησης ή/και κατάποσης, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής μας. Μια μοναδική ευκαιρία, έτσι ώστε μικροί και μεγάλοι να ενημερωθούν υπεύθυνα, να γνωρίσουν την επιστήμη της λογοθεραπείας, αλλά και τους τομείς που μπορεί ένας λογοθεραπευτής να βοηθήσει το συνάνθρωπό του.

Γενικότερα, αλλά και στο πλαίσιο των δωρεάν ατομικών συναντήσεων, το κοινό θα μπορεί να θέσει στους λογοθεραπευτές ερωτήματα και να μοιραστεί τις ανησυχίες του σχετικά με οποιοδήποτε θέμα της ειδικότητάς τους. Να συζητήσει μαζί τους κάθε είδους προβληματισμό, καθώς και θέματα διαχείρισης των επιπτώσεων αυτών των διαταραχών στην καθημερινότητά, τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων (οικογένεια, σχολείο, κοινωνικότητα, αυτοεκτίμηση κ.λπ.).

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν την Κυριακή 15/5/2016, να γνωρίζουν ακριβώς την ώρα συνάντησής τους με έναν από τους εθελοντές λογοθεραπευτές της διοργάνωσης μπορούν να κλείσουν συγκεκριμένο ραντεβού, είτε επικοινωνώντας με το ΣΕΛΛΕ στο 210 3848362 (Πηνελόπη Πετράκου), είτε συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα, που υπάρχει στο εικονίδιο στα δεξιά της ιστοσελίδας: http://imeralogou.gr/

Οι δράσεις της ΠΗΛ 2016 ανά την Ελλάδα

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας 2016, έχουν προγραμματιστεί ομιλίες και δράσεις ενημέρωσης από επιστήμονες λογοθεραπευτές, μέλη του ΣΕΛΛΕ, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως:

  • Κατερίνη: Σάββατο 14 Μαΐου 2016, από 18:00 έως 20:00, Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, Αίθουσα Εκδηλώσεων «Εκάβη».
  • Αγρίνιο: Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στις 17:00, Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη.
  • Φλώρινα: Σάββατο 14 Μαΐου 2016, επί της οδού Στέφανου Δραγούμη.
  • Κάτω Αχαΐα: Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στις 18:30, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Δ. Αχαΐας «Μελίνα Μερκούρη».
  • Ιωάννινα: Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, στις 18:00, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Ηπείρου, Αίθουσα «Πέλος & Αλέκα Κατσέλη».
  • Άρτα: Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19:30, Αίθουσα Επιμελητηρίου Άρτας.
  • Ο κατάλογος με τις ελληνικές πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο πλαίσιο της ΠΗΛ 2016 ενημερώνεται συνεχώς: http://imeralogou.gr/?post_type=tribe_events

 

Ο «Σύλλογος» και η «Ημέρα»

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) ιδρύθηκε το 2002 από τους αποφοίτους των Τ.Ε.Ι. Λογοθεραπείας. Σήμερα αριθμεί περισσότερα από χίλια μέλη και είναι μέλος του International Association of Logopedists and Phoniatrists (I.A.L.P.). Το 2013 και με στόχο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, θέσπισε την 11η Μαΐου ως Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας (ΠΗΛ), η οποία από τότε εορτάζεται ανά την Ελλάδα με ημερίδες ενημέρωσης, διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού, αρθρογραφία στον τύπο και δωρεάν ατομικές συναντήσεις με επιστήμονες λογοθεραπευτές.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΛΛΕ (www.imeralogou.gr), αλλά και στα social media που διαθέτει (https://www.facebook.com/imeralogou/timeline και https://twitter.com/imeralogou), μπορούν όλοι ανεξαιρέτως να εκφράσουν ελεύθερα ερωτήματα και απορίες, να μάθουν πρώτοι κάθε νέα εξέλιξη μέσα από την καθημερινή δημοσίευση επιστημονικών άρθρων, να παίξουν με κουίζ, να αλληλεπιδράσουν, να γίνουν μέλη μιας μεγάλης και εξαιρετικά χρήσιμης ομάδας. Και αν αναρωτιέστε γιατί να τους εμπιστευτείτε, σας εγγυώνται ότι «Υπάρχει λόγος».

  

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.