Βελονισμός για αναζωογόνηση προσώπου

Facebooktwitterpinterest

Τι είναι ο βελονισμός για αναζωογόνηση προσώπου; Ο βελονισμός για αναζωογόνηση προσώπου ή Αισθητικός ή Κοσμητικός βελονισμός είναι η εφαρμογή βελονισμού στο πρόσωπο.

 Η κύρια διαφορά με την παραδοσιακή θεραπεία βελονισμού είναι ότι εκτός από τα σημεία στα οποία  εφαρμόζουμε  βελόνες σε όλο το σώμα, πολλές βελόνες τις τοποθετούμε στο πρόσωπο. Τα ακριβή σημεία επιλέγονται με βάση την τοποθεσία των    ρυτίδων, δυσχρωμιών, περιοχών με χαλαρό δέρμα και των εξανθημάτων στην ακμή.

Τι επιτυγχάνουμε με τον Αισθητικό Βελονισμό ;
Μειώνει τις λεπτές ρυτίδες και απαλύνει τις βαθιές ρυτίδες. Μειώνει τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους στα μάτια.Μπορεί να βοηθήσει στα πεσμένα βλέφαρα και στο διπλοσάγονο. Βοηθάει στην μείωση των εξανθημάτων σε ακμή προσώπου. Το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, καθαρό και λαμπερό.

Ποιά είναι η διαδικασία;
Αρχικά θα πρέπει να ψάξετε για πιστοποιημένο γιατρό βελονιστή.Ο γιατρός θα πρέπει να διαθέσει χρόνο για λήψη ιστορικού, κλινική εξέταση και αφού τεθεί διάγνωση να προγραμματιστεί το κατάλληλο πρωτόκολλο θεραπείας. Οποιαδήποτε απορία υπάρχει θα πρέπει να αποσαφηνιστεί πριν την έναρξη του κύκλου θεραπείας.

Πώς δρα ο Αισθητικός Βελονισμός ;
Προκαλεί:
•    Αύξηση της τοπικής αιματικής ροής με αποτέλεσμα την αύξηση της οξυγόνωσης, της τροφικότητας και της ενυδάτωσης.
•    Αύξηση της τοπικής παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.
•    Αύξηση του μυικού τόνου.
•    Γενικευμένη χαλάρωση και ευεξία με την έκλυση των ενδογενών  οπιοειδών (ενδορφίνες, εγκεφαλίνες, δυνορφίνες).

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;
Ένας κύκλος θεραπείας χρειάζεται 10-15 συνεδρίες, οι πρώτες γίνονται 2/εβδομάδα, μετά 1/ εβδ. Κάθε συνεδρία διαρκεί 1 ώρα περίπου. Όταν συμπληρωθεί ο κύκλος καλό είναι να γίνεται συντήρηση με επανάληψη μίας συνεδρίας ανά δίμηνο ή όποτε κριθεί απαραίτητο από τον γιατρό σας.

Σε ποιους απευθύνεται;   
Δεν υπάρχει ηλικιακό όριο έτσι ένας έφηβος μπορεί να υποβληθεί σε βελονισμό για την ακμή, άτομα γύρω στα 30 για πρόληψη κι όταν βέβαια είναι ορατά τα σημάδια του χρόνου μέχρι και σε προχωρημένες ηλικίες.

Έχει παρενέργειες ;
Σε έναν πιστοποιημένο γιατρό όχι, το μόνο που μπορεί να αισθανθεί κάποιος είναι αίσθημα ζέστης- έξαψης λόγω έντονης τοπικής αιμάτωσης. Κάποιες φορές μπορεί να προκληθούν μικροί μώλωπες οι οποίοι εξαφανίζονται μετά από λίγες μέρες.

Πότε γίνονται ορατά τα αποτελέσματα;
Ακόμη κι από την πρώτη συνεδρία. Συνήθως χρειάζονται 3-6 εβδομάδες ή 6-8 συνεδρίες.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος θεραπειών (περίπου 15) τότε τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και χρόνια αν τηρούνται κάποιες βασικές αρχές όπως: αλλαγές στον τρόπο ζωής  π.χ.αποφυγή καπνίσματος, υπερβολική έκθεση χωρίς προστασία  στον ήλιο, κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων γλυκών  και ζάχαρης αλλά και η συντήρηση του αποτελέσματος με  επανάληψη μιας συνεδρίας ανά 2 ή 3 μήνες.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.