Φρίκη: Πειράματα με μίνι ανθρώπινους εγκεφάλους από βλαστοκύτταρα.

Facebooktwitterpinterest

Οι επιστήμονες έχουν κάνει μινι ανθρώπινους εγκεφάλους από βλαστικά κύτταρα. Λειτουργούν ακριβώς όπως ένα κανονικό ανθρώπινο μυαλό, και μπορούν να αναπαραχθούν σε τεράστια κλίμακα!

Οι ερευνητές λένε ότι αυτοί οι εγκέφαλοι – 50 φορές μικρότεροι από ένα πεντάλπτο νόμισμα – θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτική λύση για τις δοκιμές σε ζώα.

Οι ανακαλύψεις ανακοινώθηκαν στις 12 Φεβρουαρίου κατά την ετήσια Αμερικανική Ένωση για το συνέδριο της Πρόοδου της Επιστήμης στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Οι δημιουργοί είπαν ότι με αυτό τον τρόπο θα παρέχουν έναν βολικό, φθηνότερο και πιο αξιόπιστο τρόπο για κλινικές δοκιμές φαρμάκων από ότι οι δοκιμές σε ποντίκια.

“95% των φαρμάκων που φαίνονταν ελπιδοφόρα όταν δοκιμάστηκαν σε πειραματόζωα αποτυγχάνουν την στιγμή που δοκιμάζονται σε ανθρώπους με μεγάλη δαπάνη χρόνου και χρήματος”, δήλωσε ο Thomas Hartung, επικεφαλής της μελέτης από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. “Πιστεύουμε ότι το μέλλον της έρευνας του εγκεφάλου θα περιλαμβάνει λιγότερη εξάρτηση από τα ζώα και περισσότερο εξάρτηση από ανθρώπινα μοντέλα που βασίζονται σε κύτταρα.”

Οι μικρο-εγκέφαλοι απαρτίζονται από νευρώνες και ανθρώπινα κύτταρα του εγκεφάλου, και μπορούν ακόμη και να αναπαράγουν τη λειτουργικότητά τους.

Κάθε εγκέφαλος ξεκίνησε από έναν τύπο βλαστικών κυττάρων – πολυδύναμα βλαστοκύτταρα. Αυτά αναπτυχθηκαν πλήρως σε ενήλικα βλαστικά κύτταρα που έχουν τροποποιηθεί γενετικά για να τα κάνουν να νομιζουν ότι είναι εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα. Στη συνέχεια, μπορούν να καλλιεργηθούν για να αναπτυχθούν σε κύτταρα του εγκεφάλου. Το τελικό συστατικό είναι τα ανθρώπινα κύτταρα του δέρματος, για να στηθούν επάνω τους οι εγκέφαλοι.

Μετά από μόλις δύο μήνες οι baby-εγκέφαλοι άρχισαν να αναπτύσσονται, και τέσσερις διαφορετικοί τύποι νευρώνων έχουν ανακαλυφθεί στο εσωτερικό τους, καθώς και δύο κύτταρα υποστήριξης: γνωστά και ως αστροκύτταρα και ολιγοδενδροκύτταρα.

Σύντομα, οι εγκέφαλοι άρχισαν να “σκέφτονται” όπως σημείωσαν οι επιστήμονες με ηλεκτροφυσιολογική δραστηριότητα. Μπόρεσαν να το επιβεβαιώσουν ακόμα και με τη χρήση ηλεκτροδίων, και κάθε εγκέφαλος αντιδρά στα ερεθίσματα – λίγο υποσυνείδητα όπως όταν λέτε “ωχ”, όταν κάποιος σας τσιμπά.

“Κατά τον έλεγχο των ναρκωτικών, είναι επιτακτική ανάγκη τα κύτταρα που μελετάται να είναι όσο το δυνατόν παρόμοια για την εξασφάλιση των πιο συγκρίσιμων και με ακρίβεια αποτελεσμάτων”, δήλωσε ο Hartung. «Ενώ τα μοντέλα τρωκτικών ήταν χρήσιμα, δεν είμαστε 150 λιβρών αρουραίοι. Και ακόμα κι αν δεν είμαστε μπάλες κυττάρων, μπορείτε να πάρετε συχνά πολύ καλύτερα στοιχεία από αυτές τις μπάλες κυττάρων από ό, τι από τα τρωκτικά.”

Οι επιστήμονες λένε ότι αυτές οι ανακαλύψεις παρέχουν την τέλεια εναλλακτική λύση για τις δοκιμές σε τρωκτικά, καθώς μπορούν επίσης να γίνουν σε τεράστια κλίμακα – εκατοντάδες χιλιάδες ανά παρτίδα.

Ο στόχος αυτών των εγκεφάλων ήταν να σταματήσει η εξάρτηση από τις δοκιμές σε ζώα, και να χρησιμοποιούνται πραγματικά ανθρώπινα κύτταρα για τη δοκιμή φαρμάκων. Μίνι-εγκέφαλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δοκιμές με φάρμακα για θεραπεία ασθενειών κατ ‘ουσίαν, καθιστώντας τα αποτελέσματα των δοκιμών, ακόμη πιο αξιόπιστα.

Για παράδειγμα, εάν τα κύτταρα του δέρματος (που προστίθενται σε βλαστικά κύτταρα όταν ο εγκέφαλος γίνεται) που λαμβάνονται από κάποιον με νόσο του Πάρκινσον, ο εγκέφαλος τότε θα προσομοίωσει τις νευρολογικές διαδικασίες που υπάρχουν στην ίδια ασθένεια.

Νέες φαρμακευτικές θεραπείες για την νόσο του Πάρκινσον μπορεί στη συνέχεια να δοκιμαστεί κατευθείαν πάνω σ ‘αυτό, για αξιόπιστα και φθηνά αποτελέσματα.

Η ιδέα αυτή χρησιμοποιείται ήδη στις έρευνες για ιογενείς ενέσεις, τραύματα και εγκεφαλικά επεισόδια.

Ο Hartung συνοψίζοντας είπε: “Μόνο όταν μπορούμε να έχουμε τα μοντέλα του εγκεφάλου, όπως αυτό σε κάθε εργαστήριο, ανά πάσα στιγμή, θα είμαστε σε θέση να αντικαταστήσουμε τις δοκιμές σε ζώα σε μεγάλη κλίμακα.”

Όλα τα παραπάνω είναι το λιγότερο ανατριχιαστικά και σίγουρα δεν γίνονται για το καλό μας. Είναι δεδομένο ότι μας ψεκάζουν καθημερινά είτε με ιούς είτε με χημικές ουσίες κατάλληλες για μετάδοση υποσυνείδητων μηνυμάτων. Όποιος ακόμα δεν πιστεύει στην αλήθεια των παγκόσμιων ψεκασμών απλά βόσκει ανέμελα στο λιβαδάκι του και χωρίς να το ξέρει απλά περιμένει την ημέρα της σφαγής.

Δεν υπάρχει περίπτωση όλα αυτά τα πειράματα να γίνονται για το καλό μας όταν οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες και το διεθνές επιστημονικό κατεστημένο βάζει στο περιθώριο την ολιστική ιατρική την ομοιοπαθητική ιατρική και ουσιαστικά την ιατρική του Ασκληπιού έναντι της πανάκριβης χημικής ιατρικής με τα χημικά φάρμακα και τις απίστευτες παρενέργειες που οι ίδιοι οι κατασκευαστές αναφέρουν.

Πόσοι όμως σκέφτονται; Πόσοι συνειδητοποιούν ότι αφού τόσα ψέμματα λέγονται καθημερινά σε ένα σωρό θεματα από τους πολιτικούς μας και τις κυβερνήσεις και τους παγκόσμιους οργανισμούς πώς είναι λοιπόν δυνατόν να δεχόμαστε χωρίς δεύτερη σκέψη οτιδήποτε μας πλασάρουν ώς εγκεκριμένο από την δήθεν αξιόπιστη παγκόσμια επιστήμονική κοινότητα;

Δεν αμφισβητείται η επιστήμη. Η αξία της πραγματικής έρευνας και της πραγματικής επιστήμης είναι αδιαμφισβήτητη. Αυτό που απορρίπτεται είναι ο σκοταδισμός της αγκυλωμένης και μονόπλευρης κατά παραγγελία των παγκόσμιων αφεντικών προσανατολισμένης έρευνας η οποία απαγορεύει οποιαδήποτε παρέκλιση απο τα διεθνώς “αποδεκτά” και βέβαια αποβλέπει σε σκοτεινούς σκοπούς.

Και μια τελευταία ερώτηση τα εκατομμύρια βλαστοκύτταρα που τρέχουμε ως γονείς να αποθηκεύσουμε χρυσοπληρώνοντας γενετικές τράπεζες όταν γεννιούνται τα παιδιά μας.. πού πάνε;

http://www.prisonplanet.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.