«ΝΑΝΟΪΑΤΡΙΚΗ – ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ, καινοτόμες θεραπείες και φάρμακα για τον καρκίνο»

Facebooktwitterpinterest

Ημερίδα της ΕΦΕ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νανοϊατρικής κατά του καρκίνου στην Ελλάδα

«ΝΑΝΟΪΑΤΡΙΚΗ – ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ, καινοτόμες θεραπείες και φάρμακα για τον καρκίνο», είναι ο τίτλος της, ανοικτής στο κοινό, ημερίδας, που διοργανώνεται στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρίας (Ε.Φ.Ε), στα πλαίσια της προσπάθειας της για ενημέρωση των επιστημόνων υγείας και των φαρμακοποιών όλων των κλάδων (νοσοκομειακοί και κλινικοί φαρμακοποιοί) σχετικά με τον καρκίνο.

Η ημερίδα διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά, από την Ευρωπαϊκή Τεχνολογική Πλατφόρμα για τη Νανοϊατρική (European Technology Platform on Nanomedicine, ETPN) και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ENTRANS (Enabling Nanomedicine TRANSlatin), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου.

Η «Νανο» Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου είναι μια πανευρωπαϊκή δράση του ETPN, που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και που έχει ως στόχο την ενημέρωση και τη βελτίωση της γνώσης στο πεδίο της νανοϊατρικής και των εφαρμογών της στην μάχη κατά του καρκίνου, τόσο σε επίπεδο διάγνωσης, όσο και θεραπείας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η οποία απευθύνεται σε ιατρούς, φαρμακοποιούς, βιολόγους, χημικούς, φυσικούς, επαγγελματίες υγείας, δημοσιογράφους και πολίτες, θα συζητηθούν θέματα όπως οι καινοτόμες αντικαρκινικές νανοθεραπείες, οι νανοπλατφόρμες στη μοριακή απεικόνιση, τα «ευφυή» νανοσυστήματα χορήγησης αντικαρκινικών φαρμάκων και τα νανοφάρμακα, η νανοτεχνολογική απομόνωση και ο μοριακός χαρακτηρισμός κυκλοφορούντων καρκινικών κυττάρων, ο ρόλος την βιοϊατρικής μηχανικής βασισμένης στα νανοσωματίδια μεταφοράς φαρμάκων, οι νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις για τη χρήση νανοτεχνολογικών προϊόντων, κ. ά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016, στις 09:30 π.μ. στο Μαγγίνειο (Μεγάλο)Αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου, που βρίσκεται επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 76, στην Αθήνα.

Η ημερίδα τελεί επίσης υπό την αιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Georgetown Alumni Club of Greece και η είσοδος σε αυτήν είναι ελεύθερη.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.