Το σύστημα VENTANA HE 600 της Roche είναι η νέα λύση για τη χρώση ιστών με αιματοξυλίνη & εωσίνη (H&E)

Facebooktwitterpinterest

Ποιότητα & αποτελεσματικότητα στη χρώση ιστών που θέτει νέα πρότυπα στη φροντίδα των ασθενών
Η Roche ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία του καινοτόμου συστήματος VENTANA HE 600. Πρόκειται για το νέο, πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα χρώσης ιστών για αιματοξυλίνη και εωσίνη (H&E), το οποίο προάγει την ασφάλεια ασθενών και επαγγελματιών υγείας ενώ παρέχει εξαιρετικής ποιότητας χρώση.
Το σύστημα VENTANA HE 600 διανέμει κάθε φορά νέα αντιδραστήρια σε κάθε αντικειμενοφόρο πλάκα ξεχωριστά, χωρίς να υπάρχει πλέον ανάγκη για χρήση αλκοόλης και απιονισμένου νερού (DI) από τον χειριστή, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη σταθερότητα και ποιότητα στη χρώση ιστών. Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρώσης πλακιδίων, μειώνει τον κίνδυνο μεταβίβασης βιοπτικού υλικού από το ένα πλακίδιο σε άλλο που ενδέχεται να προκύψει σε άλλα συστήματα, μειώνοντας τη πιθανότητα λανθασμένης διάγνωσης.

Το σύστημα VENTANA HE 600 εξαλείφει τη χρήση ξυλόλης και αλκοόλης χρησιμοποιώντας αντιδραστήρια έτοιμα προς χρήση τα οποία μειώνουν  την έκθεση του χειριστή σε επιβλαβείς χημικές ουσίες. Το σύστημα βελτιστοποιεί  τη ροή των εργασιών του παθολογοανατομικού εργαστηρίου, καθώς καταργεί την χειροκίνητη ανάμιξη  αντιδραστηρίων και καθιστά δυνατή την παρακολούθηση της ημερομηνίας λήξης των όλων των προϊόντων.

Το σύστημα προσφέρει περισσότερα από 400 ξεχωριστά πρωτόκολλα χρώσης είναι πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες του εργαστηρίου,  των παθολογοανατόμων, καθώς και στις διαφοροποιήσεις των ιστολογικών υλικών.  Σε πρόσφατη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σε παγκόσμια κλίμακα, περισσότερα από 4.000 πλακίδια που προήλθαν από εργαστήρια 12 διαφορετικών χωρών, εξετάστηκαν στο σύστημα VENTANA HE 600 κι ελέγχθηκαν από 67 παθολογοανατόμους, με άψογα αποτελέσματα. Τα κριτήρια που αξιολογήθηκαν – μεταξύ αυτών λεπτομέρειες του πυρήνα, ποιότητα και ένταση της χρώσης – είχαν ως αποτέλεσμα τη βαθμολογία 3,7 στα 4,0.

Ο Robert C. Babkowski, MD, Καθηγητής του Τμήματος Παθολογικής Ανατομικής, Διευθυντής Εργαστηρίων στο Νοσοκομείο Stamford και Πρόεδρος της Stamford Pathology Group PC, ως επικεφαλής παθολογοανατόμος σε πρόσφατο δοκιμαστικό έλεγχο διάρκειας 4 εβδομάδων που διεξήχθη στο Νοσοκομείο Stamford1, έλεγξε πάνω από 1.000 πλακίδια. Όπως αναφέρει, «Σε σύγκριση με το σύστημα που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή, το  σύστημα VENTANA HE 600 είναι ευκολότερο στη χρήση. Τα πλακίδια είναι εξαιρετικά και υπάρχει ομοιομορφία στη χρώση. Η χρώση των πλακιδίων είναι αξιολογήσιμη κάθε φορά και μου επιτρέπει να είμαι ακόμη πιο αποδοτικός. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι ευκολότερο στον χειρισμό, κι έτσι οι συνεργάτες τεχνολόγοι μπορούν τώρα να επικεντρωθούν σε άλλες σημαντικές εργασίες του παθολογοανατομικού εργαστηρίου».

Όπως αναφέρει ο Roland Diggelmann, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Roche Diagnostics, «Περίπου το ογδόντα τοις εκατό των διαγνωστικών αναφορών ενός παθολογοανατόμου προέρχεται από τη χρώση ιστολογικών δειγμάτων με αιματοξυλίνη και εωσίνη (H&E). Το σύστημα VENTANA HE 600 θα βελτιώσει τα πρότυπα  ποιότητας των  εργαστήρια, τη διάγνωση των παθολογοανατόμων  και κυρίως τη καλύτερη φροντίδα των ασθενών  που πάσχουν από καρκίνο, καθώς αυτοί είναι που στηρίζονται στα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εξέτασης. Το σύστημα αντανακλά την αφοσίωση της Roche να παρέχει καινοτομίες που ανταποκρίνονται τόσο στις σημερινές όσο και στις μελλοντικές ανάγκες των εργαστηρίων, μέσα από τη σημαντική πρόοδο στην ποιότητα χρώσης, την ασφάλεια ασθενών κι εργαστηρίων καθώς και τη ροή των εργασιών τους».

Το σύστημα VENTANA HE 600 διατίθεται τώρα παγκοσμίως2 με εξαίρεση τη Λατινική Αμερική, όπου θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2016.

Όλα τα εμπορικά σήματα που χρησιμοποιούνται ή αναφέρονται σε αυτό το δελτίο προστατεύονται από τον νόμο.

References:

1 Το Νοσοκομείο Stamford Hospital είναι ένας από τους 4 χώρους διεξαγωγής δεύτερου δοκιμαστικού ελέγχου.

2 Η κατά τόπους διαθεσιμότητα του προϊόντος μπορεί να διαφέρει.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.