Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη:

Facebooktwitterpinterest

Διήμερο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τον Δήμο Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Ε.ΚΕ.ΔΙ και τον Ι.Σ.Α

Πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού όσον αφορά στον σακχαρώδη διαβήτη έχει προγραμματίσει ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διαβήτη (Ε.ΚΕ.ΔΙ) και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (Ι.Σ.Α) με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου φιλοξενεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 στις 17:30 – 21:00 την ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Η ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημητρίου Μόσχα).

Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις νέες εξελίξεις γύρω από τον σακχαρώδη διαβήτη, να ενισχύσουν τις γνώσεις τους γύρω από τη σύγχρονη αυτή καλπάζουσα «επιδημία» αλλά και να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι τα «όπλα» τους ενάντια στην ασθένεια.

Επίσης, με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να μετρήσουν ΔΩΡΕΑΝ τα επίπεδα της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ι.Σ.Α και της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Σεβαστουπόλεως 113, Αθήνα, τηλ. 210 3816404, 210 3304008). Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τις ώρες 9 π.μ. έως 5 μ.μ. από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με απλή αιμοληψία από το δάκτυλο

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.