«Γιατί το πρωί πρέπει να τρως σαν βασιλιάς…»

Facebooktwitterpinterest

Παρουσίαση στον ΙΑΝΟ του κόμικ «Ιστορίες πρωινού»-

Όλοι συμφωνούν ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας… πολλώ δε για τα παιδιά που βρίσκονται στην ανάπτυξη! Ένα ισορροπημένο πρωινό εξασφαλίζει την καλή υγεία του παιδιού, σωστή ανάπτυξη, καλύτερες σχολικές επιδόσεις και καλύτερη διάθεση!

Με στόχο να πείσει γονείς αλλά και παιδιά να βάλουν το πρωινό στο καθημερινό τους πρόγραμμα η Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, M.Sc., Αλεξάνδρα Κουμπίτσκι, με τη βοήθεια του Θανάση Κυριανάκη έφτιαξαν το κόμικ «Ιστορίες πρωινού». Χαρίζοντας στο παιδί σας αυτό το έξυπνο κόμικ, είναι βέβαιο ότι θα κάνετε τη διατροφική γνώση για το παιδί σας… παιχνίδι! Διαβάζοντας το βιβλίο τα παιδιά θα πάρουν ένα «μάθημα Διατροφής» με κύριο θέμα το πρωινό τους γεύμα.

Στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στη Σταδίου, στο καφέ του πάνω ορόφου, θα μάθετε αναλυτικά την ιστορία του Γιωργάκη, του ήρωα του βιβλίου, που φτάνει καθυστερημένος και αδύναμος στην τάξη, επειδή δεν έχει φάει πρωινό. Η Αλεξάνδρα Κουμπίτσκι θα αναλύσει τα νοήματα του βιβλίου και θα εξηγήσει αναλυτικά γιατί πρέπει πρωί πρωί τα παιδιά να γεμίζουν τις «μπαταρίες» τους για να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της ημέρας – σωματικές και πνευματικές. Θα δώσει επίσης χρήσιμες συμβουλές στους γονείς και θα λύσει τις όποιες απορίες τους γύρω από την παιδική διατροφή. Ο σκιτσογράφος, Θανάσης Κυριανάκης θα μας μιλήσει για τη σκιτσογραφική του εμπειρία γύρω από τη σχεδίαση του βιβλίου και τη χαρά του να απευθύνεσαι στα παιδιά μέσω των σκίτσων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι μικροί αναγνώστες των «Ιστοριών Πρωινού» θα γνωρίσουν τον Γιώργο, την Ελένη, τον Μάριο, τον Κώστα και τη Μαρία. Μέσα από το μάθημα της δασκάλας τους, αλλά και τους διαλόγους μεταξύ τους στην τάξη και στο διάλειμμα, τα παιδιά θα κατανοήσουν ότι ο χρόνος που επενδύουμε στο πρωινό είναι πολύ πιο σημαντικός από λίγα λεπτά ύπνου παραπάνω. Στόχος του κόμικ είναι να προσεγγίσει τα παιδιά με έναν παιγνιώδη τρόπο και με όχημα την εικονογράφηση, να τα «πείσει» να βάλουν το πρωινό στην καθημερινότητά τους. Μέσα από τον διάλογο των ηρώων με τη δασκάλα, απαντώνται ερωτήματα όπως, τι σημαίνει πλήρες πρωινό ή ενδιάμεσο σνακ, τι επιλογές μπορούμε να έχουμε και σε τι μπορούν να μας ωφελήσουν.

Ιστορίες πρωινού

Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Κουμπίτσκι

Σκιτσογράφος: Θανάσης Κυριανάκης

Εκπαιδευτική προσέγγιση: Ασπασία Καλαφάτη

Εκδόσεις medNutrition kids

Tιμή: 12,00€

Σελ.: 56

Ευχαριστούμε τον Χορηγό Εκτύπωσης ΕΛΑΙΣ- Unilever Hellas και τους Χορηγούς Επικοινωνίας infokids.gr, babyzone.gr, glykouli.gr για τη στήριξή τους.

Με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ).

Διαθέσιμο στο e-shop του medNutrition

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.