Προστατέψτε το σπίτι σας από υγρασία, ζέστη και θόρυβο

Facebooktwitterpinterest

Μην επιτρέψετε στη ζέστη, την υγρασία και το θόρυβο να σας χαλάσουν τη διάθεση. Ανακαλύψτε αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τους 3 σαμποτέρ της οικιακής σας γαλήνης.

Stop στο θόρυβο

Φυτέψτε κισσό ή άλλα αναρριχόμενα φυτά περιμετρικά του μπαλκονιού ή του κήπου σας: απορροφούν ένα σημαντικό ποσοστό της ηχορύπανσης. Επιλέξτε αλουμινένια κουφώματα που φιλτράρουν το θόρυβο σε μεγάλο βαθμό, ενώ αν μένετε σε περιοχή με πολλή φασαρία, επιλέξετε κουφώματα με διπλά τζάμια που προσφέρουν και θερμική μόνωση.

Κλείστε έξω τη ζέστη

Θερμομονώστε την ταράτσα, τους τοίχους, τις κολόνες και τα δάπεδα. Εάν το έχετε αμελήσει, συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να προσθέσετε θερμομόνωση. Κατά τη διάρκεια της ημέρας έχετε κατεβασμένες τις τέντες ή τοποθετήστε σκίαστρα. Χρησιμοποιείτε ανεμιστήρες οροφής ή κλιματιστικό με κλειστά παράθυρα. Αφήνετε, ανοικτά τα παράθυρα το βράδυ για να μπει δροσιά. Βάψτε τους εξωτερικούς τοίχους με ανοιχτόχρωμα χρώματα που δεν απορροφούν τη θερμότητα.

Για τα κουφώματα επιλέξτε αλουμίνιο το οποίο είναι ενεργειακά ένα εξαιρετικά αποδοτικό υλικό σε σχέση με πολλά άλλα υλικά. Τα κουφώματα που είναι κατασκευασμένα από άλλα υλικά συνήθως απορροφούν τη θερμότητα και το κρύο με αποτέλεσμα να μην παρέχουν επαρκή θερμομόνωση. Το αλουμίνιο, από την άλλη, είναι θερμικά σταθερό: τα κουφώματα αλουμινίου δεν συστέλλονται ή διαστέλλονται, όταν τα επίπεδα θερμοκρασίας ή υγρασίας αλλάξουν. Αποτέλεσμα; Να μην καταστρέφονται και να μην χάνουν τις θερμομονωτικές τους ιδιότητες λόγω συστολής – διαστολής.

Αν μένετε κοντά στη θάλασσα …

Και στην περίπτωση αυτή προτιμήστε κουφώματα αλουμινίου aluminium art  που είναι ανθεκτικά σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και αντέχουν στην υγρασία.  Το αλουμίνιο είναι ιδανικό υλικό, αν μένετε σε παράκτια περιοχή. Σκεφτείτε απλά ότι αυτό το ελαφρύ, αλλά εξαιρετικά ισχυρό μέταλλο χρησιμοποιείται στα αεροπλάνα, ενώ έχει εξαιρετικές αντοχές στην υγρασία, το αλάτι και τον αέρα καθώς είναι ανοξείδωτο. Το αλουμίνιο είναι 3 ½ φορές ισχυρότερο σε σχέση με το βινύλιο (PVC) και 43 φορές πιο ανθεκτικό από ξύλο, καθιστώντας το ιδανικό υλικό για τα παράθυρα και τις πόρτες.

Πηγή: http://aluminium-art.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.