Οι κάμψεις με μπάρα

Facebooktwitterpinterest

Οι δικέφαλοι εμπλέκονται σε δύο λειτουργίες.

Ανασηκώνουν το κάτω μέρος του χεριού (πήχη) προς τον ώμο και στρέφουν τον καρπό. Όταν κάνετε κάμψεις με μπάρα πρέπει οι καρποί σας να είναι σταθεροί σε ένα μέρος και τα χέρια σας ακριβώς σε κατακόρυφη γραμμή με τους ώμους.

Με αυτή την τεχνική φορτίζονται περισσότερο οι δικέφαλοι και αυτό ακριβώς είναι που θέλετε.

varoi
Εάν βάλετε τα χέρια σας πιο ανοιχτά από τους ώμους ή πιο κλειστά, τότε η κίνηση δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάμψεις απομόνωσης για να γυμνάσετε περισσότερο τους δικεφάλους και να κάνετε στρέψεις καρπού για την δημιουργία ανόρθωσης.

Στο κάτω σημείο της κίνησης και κρατώντας την μπάρα τα χέρια σας πρέπει να είναι ίσια αλλά όχι τελείως τεντωμένα. Κάνετε κάμψεις με το βάρος προς τα επάνω φθάνοντας σχεδόν μέχρι τους ώμους.

Σε αυτό το σημείο σφίγγετε δυνατά τους δικεφάλους και κατεβάζετε την μπάρα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αρνητική κίνηση. Μην σταματάτε μεταξύ δύο επαναλήψεων. Αφήνετε βέβαια τα χέρια σας προς τα κάτω αλλά μην δίνετε δυνατότητα στους δικεφάλους σας να ξεκουραστούν.

Εάν παρατηρήσετε ότι ταλαντεύεται μπρος πίσω το σώμα σας, τότε ακουμπήστε με την πλάτη σας σε έναν τοίχο.

Για σωστή προπόνηση δικεφάλων είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε σωστή τεχνική – τα κλεψίματα δεν ωφελούν στην ανάπτυξή τους.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.