AquareBalance-μέθοδος σωματικής και ψυχοσυναισθηματικής χαλάρωσης

Facebooktwitterpinterest

Το  AquareBalance είναι μία νέα μέθοδος σωματικής και συναισθηματικής χαλάρωσης μέσα σε ζεστό νερό που ενσωματώνει δύο εκ φύσεως άρρηκτα συνδεδεμένα στοιχεία, την σωματική ευεξία με την ψυχοσυναισθηματική ισορροπία.

Σκοπός της μεθόδου είναι να καλλιεργηθεί η καλύτερη δυνατή ψυχική επαφή με το έμβρυο και η μέλλουσα μητέρα να προετοιμαστεί για την εντονότερη διαδικασία της ζωής της, τη γέννηση του παιδιού της.  Η σκέψη και το σώμα της εγκύου συντονίζονται απόλυτα μέσα στο νερό και αυτό ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο γυναίκας- εμβρύου.

Κάνοντας απαλές κινήσεις στο σώμα της εγκύου, ελαφρύ μασάζ και ένα ήπιο stretching, επιφέρουμε την απόλυτη σωματική και συναισθηματική χαλάρωση που βοηθούν την μέλλουσα μητέρα στο να εξωτερικεύσει και να αντιμετωπίσει με πιο εύκολο και ανώδυνο τρόπο το άγχος, τους φόβους και τα αρνητικά τυχόν συναισθήματα και σκέψεις που μπορεί να την διακατέχουν.

Είναι αποδεδειγμένο ότι η «χαλάρωση» παίζει σημαντικό ρόλο στην εγκυμοσύνη, στον τοκετό αλλά και στην μετέπειτα περίοδο της λοχείας [επιλόχειο κατάθλιψη]! Έρευνες έχουν δείξει ότι η έλλειψη άγχους κατά τον τοκετό μπορεί να μειώσει τον πόνο κατά πολύ! Επίσης είναι διαπιστωμένο ότι το αυξημένο άγχος κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού και να συντελέσει στο χαμηλό βάρος του νεογέννητου.

Με το νερό πετυχαίνουμε την απόλυτη χαλάρωση των μυών, την αύξηση της κινητικότητας των αρθρώσεων, την απελευθέρωση της σπονδυλικής στήλης καθώς και την καλύτερα κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και ιδίως στην περιοχή της κοιλιάς.   Το aqua relax ανακουφίζει από πόνους στην πλάτη, τη μέση και τα πόδια και λειτουργεί θεραπευτικά για τις εγκύους που δυσκολεύονται να κοιμηθούν.

Μέσα στο νερό η έγκυος, δε νιώθει καθόλου το βάρος του σώματός της, πράγμα που της προσφέρει επιπλέον χαλάρωση και ευχαρίστηση, αφού όλες οι αρθρώσεις και το σώμα της είναι αρκετά επιβαρυμένα λόγω εγκυμοσύνης.

Με το aquareBalance η έγκυος μπορεί να επαναφέρει τον ήρεμο ρυθμό της αναπνοής της, να γίνει ένα με το μωρό της, έχοντας τη δυνατότητα να «επικοινωνήσει» μαζί του και να του δώσει επιπλέον χώρο στην κοιλιά της για να πάρει τη σωστή θέση για τον τοκετό.

Καμία άλλη μέθοδος δεν μπορεί να προσφέρει στην έγκυο τόσο βαθιά ψυχική και σωματική χαλάρωση, αφού μόνο από το νερό μπορεί να νιώσει αυτό το αίσθημα της ελευθερίας! Το περιεχόμενο του aquareBalance είναι αυστηρά απόρρητο και δεν αντικαθιστά καμία μορφή ψυχανάλυσης ή ψυχοθεραπείας!

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.