Η νόσος του Λου Γκέριγκ

Facebooktwitterpinterest

Η ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΣΑΡΚΩ Η ΛΟΥ ΓΚΕΡΙΝΓΚ Η ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΝΕΥΡΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΣΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ.

Σαφώς πρόκειται για μία έντονα εκφυλιστική νόσος ή πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση ή Λού Γκέρινγκ που έχει έντονα χαρακτηριστικά την πλήρη αδυναμία των άκρων κατάποσης και αναπνοής. Εξελίσσεται δε πάρα πολύ γρήγορα.

Μέχρι τώρα η αιτία είναι άγνωστη που την προκαλεί και οι τελευταίες έρευνες έχουνε δείξει ότι το γονίδιο της αγγειογενίνης ίσως παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην κατάσταση αυτή. Πρόκειται για μια σοβαρή ανακάλυψη γενετικού χαρακτήρα και οπωσδήποτε φέρνει μια μεγάλη ελπίδα σε ότι αφορά την εύρεση μιας πιθανής θεραπείας.
Ο αγγειογενετικός αυτός παράγοντας είναι διαφορετικός σε γενετικές ομάδες άλλης εθνικής κληρονομιάς και έτσι πρέπει να ελεγχθεί σε ένα ευρύ φάσμα ασθενών. Όσο αφορά τις γερμανικές έρευνες που γίνανε τελευταία υπό την εποπτεία του ινστιτούτου Μάξ Πλάν έχει πιστοποιηθεί ότι συγκρίνοντας 600 ασθενείς με 600 φυσιολογικούς ανθρώπους όντως το γονίδιο αυτό έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα για την πλαγία αμυοτροφική σκλήρυνση και κατέληξε ότι παίζει έναν ουσιαστικό ρόλο στην παθογένεση και παθοφυσιολογία της αρρώστιας.
Συνεχιζόμενες οι έρευνες και εντοπίζοντας καλύτερα αυτές τις διαδικασίες είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί κάποια θεραπευτική απαρχή. Αυτή είναι μια μεγάλη ελπίδα.

Πηγή: http://aboutsclerosis.blogspot.com/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.