Mαγικές τροφές για λαμπερή και νεανική επιδερμίδα!

Facebooktwitterpinterest

Πανάκριβες κρέμες, αμέτρητες ώρες beaute στο σπίτι, μεγάλα χρηματικά ποσά σε καλλυντικά και κέντρα αισθητικής, ενώ η λύση για λαμπερό και όμορφο πρόσωπο βρίσκεται μέσα στο…ψυγείο μας. Όταν μιλάμε βέβαια για ψυγείο, εννοούμε την καθημερινή μας διατροφή, οπότε μαγιονέζες, σάλτσες και επεξεργασμένες τροφές θα πρέπει να εξαφανιστούν και τη θέση τους να πάρουν οι ακόλουθες τροφές που θα προτείνουμε:

1. Αμύγδαλα: Περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία είναι αντιοξειδωτική και προστατεύει την επιδερμίδα μας από τη UVA ακτινοβολία. Μια χούφτα αμύγδαλα τη μέρα αποτελεί ένα ιδανικό snack.

2.Σπανάκι: Πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, το σπανάκι αποτελεί μαγική τροφή καθώς βοηθάει στο να διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη. Επιπλέον, έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι βοηθάει στην πρόληψη ανάπτυξης καρκίνου. Νομίζετε τυχαία ήταν η αγαπημένη τροφή του Ποπάυ;

3.Σόγια: Η σόγια είναι η νέα «δυνατή» τροφή καθώς βελτιώνει τις λεπτές γραμμές και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Μπορείτε επίσης να τη φάτε ως snack, όπως για παράδειγμα τα γευστικότατα φασόλια σόγιας ενταμάμε.

4.Σολωμός: Η τροφή αυτή είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά τα οποία αποτρέπουν την εμφάνιση ξηροδερμίας. Συνίσταται ψάρι τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

5.Γιαούρτι: Το αγαπημένο στους περισσότερους γιαούρτι είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α, η οποία βοηθάει στην  ανανέωση και ανάπλαση της επιδερμίδας. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι λόγω των προβιοτικών που περιέχει βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής. Μήπως να το ξανασκεφτούμε;

6.Κακάο (Μαύρη σοκολάτα): Να και μια τροφή που θα χαρούμε όλοι να γευτούμε! Το κακάο, εξαιτίας των φλαβονοειδών που περιέχει βοηθάει στην ανανέωση της επιδερμίδας και στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Ναι σας καταλαβαίνουμε, για αυτούς και μόνο τους λόγους θα το επιλέξετε ως αγαπημένη σας τροφή!

7.Πράσινο Τσάι: Ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι το πράσινο τσάι βοηθάει στην πρόληψη καρκίνου του δέρματος, καθώς επίσης και βοηθάει στην ανάπλαση του καμμένου από τον ήλιο δέρματος. Μήπως ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη τα αναψυκτικά;

8.Ντομάτα: Το λυκοπένιο που περιέχει η ντομάτα βοηθάει στη μείωση εμφάνισης ελεύθερων ριζών που προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες. Ο εμπλουτισμός της σαλάτας μας με ντομάτα  μπορεί να είναι και σωτήριος.

Η υγεία και η ομορφιά είναι δύο «καυτά» θέματα που αφορούν όλες τις γυναίκες. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τις παραπάνω τροφές και θα μας θυμηθείτε. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Πηγή: http://www.queen.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.