Φυσιοθεραπεία & Άσκηση στην Κυστική Ίνωση

Facebooktwitterpinterest

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,
Με χαρά σας ανακοινώνουμε και σας προσκαλούμε στο  3ήμερο Συνέδριο “Φυσιοθεραπεία & Άσκηση στην Κυστική ίνωση” που διοργανώνει Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης “Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο” σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Β. Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική Νόσο. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί  8 & 9 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και στις 10 Μαΐου στην Αθήνα υπό την Αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Στο συνέδριο αυτό θα συμμετέχουν τόσο εξειδικευμένοι επιστήμονες K.I. από το κέντρα του εξωτερικού όπως το Royal Βrompton Hospital, και συγκεκριμένα από τη CF Child Unit(η ομάδα Mark Rosenthal), από το UK- Southampton Hospital, και συγκεκριμένα από τη CF Adult Unit, UK (η ομάδα Marry Carroll) όσο και οι κλινικές που παρακολουθούν ενήλικες και παιδιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκειά του, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, συζητήσεις, workshop αλλά και εξατομικευμένα Sessions Συμβουλευτικής διαφόρων θεμάτων. Ιδιαίτερης σημασίας θα είναι η παρουσίαση για πρώτη φορά στην Ελλάδα του θέματος  «Η άσκηση ως θεραπευτικό εργαλείο στην Κ.Ι.» από τα ΤΕΙ Φυσιοθεραπείας Θεσσαλονίκης, τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με Γ’ Παιδιατρική Κλινική AΠΘ. Η άσκηση ως θεραπευτικό εργαλείο στην Κ.Ι είναι μια νέα τάση που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στο εξωτερικό για τους ασθενείς Κ.Ι. Όσοι παρακολουθήσουν το Συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και τη μαρτυρία ενός ασθενούς Κ.Ι που ακολουθεί αυτό το πρόγραμμα καθώς η εκπρόσωπος Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης Γερμανίας θα μας παρουσιάσει την εμπειρία της και τα οφέλη που είχε στη βελτίωση της φυσικής της κατάστασης η υιοθέτηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, κ. Δημήτρης Κοντοπίδης θα παρουσιάσει μια πρωτοπόρα για τα δεδομένα της Ελλάδος πολύ-πλατφόρμα στην Κυστική Ίνωση που θα αποτελέσει οδηγό-πρότυπο και για άλλες χρόνιες παθήσεις.

Κυστική ίνωση, είναι η πιο συχνή κληρονομική νόσος στην λευκή φυλή, με 500.000 φορείς στην χώρα μας ενώ υπολογίζεται ότι γεννιέται ένα παιδί την εβδομάδα. Περισσότερα για την νόσο και λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας:

http://www.cysticfibrosis.gr/index.php/el/component/k2/305-3imero-synedrio-fysiotherapeia-frontida-stin-kystiki-inosi

Παρακολουθήστε το συνέδριο στο twitter, χρησιμοποιώντας το #HCFcon και στο twitter του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης @CFGreece

Με εκτίμηση

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.