Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας δεν σταματά τη ζωή!”

Λογοθεραπευτική Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Facebooktwitterpinterest

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την πολλαπλή σκλήρυνση στις 27 Μαΐου 2015, διοργανώνει το “Μήνα Ευαισθητοποίησης για τη ΣΚΠ,” ο οποίος περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη μετάδοση του μηνύματος: “Η ΣKΠ δεν σταματά τη ζωή!”

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την “αυλαία” των εκδηλώσεων άνοιξε η ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου παραβρέθηκαν περισσότερα από 200 άτομα μέλη του ΣΑμΣΚΠ, φίλοι, κ.α. με στόχο την ενημέρωση σχετικά τις εκδηλώσεις του συλλόγου.

Την ενημερωτική ομιλία προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με ΣKΠ, Βάσω Μαράκα. Εκεί η αντιπρόσωπος των Νέων με ΣΚΠ στην EMSP (European Multiple Sclerosis Platform) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου ΣΑμΣKΠ, Ελένη-Αντωνία Γρηγόρη, υπενθύμισε τι είναι ο θεσμός της Παγκόσμιας Ημέρας για τη ΣΚΠ (MSDAY) και επεσήμανε ότι η φέτος έχει θέμα ξανά την “Πρόσβαση” λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς σε παγκόσμιο επίπεδο. Μεταξύ των άλλων η κα. Γρηγόρη ανέφερε πως “όταν λέμε πρόσβαση, εννοούμε την ισότητα της πρόσβασης στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή, πρόσβαση στη διάγνωση, στην θεραπεία και στην υποστήριξη, πρόσβαση σε κτήρια, μέσα μαζικής μεταφοράς και χώρους ψυχαγωγίας και πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην άσκηση και στην εργασία. Ισότητα όμως δεν σημαίνει μόνο την πρόσβαση σε κτίρια, αλλά στα ίδια εργαλεία, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις που απολαμβάνουν τα άτομα που δεν έχουν ΣΚΠ.”

Εν συνεχεία η επίκουρη καθηγήτρια Νευρολογίας και εργαζόμενη στο νοσοκομείο “Αιγινήτειο,” Ελισάβετ Ανδρεάδου, πραγματοποίησε μια παρουσίαση με θέμα “Πώς αξιολογούν επαγγελματίες υγείας και ασθενείς τη σπουδαιότητα της ασφάλειας κατά την επιλογή της θεραπείας για την ΠΣ.” Σύμφωνα με την κα Ανδρεάδου: “Πρόσφατες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι οι ασθενείς με ΣΚΠ αποφασίζουν από κοινού με τον θεράποντα ιατρό τους την κατάλληλη αγωγή για τη συνέχιση της θεραπείας τους.”

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή μικρού μήκους “Το τέλος των δεινοσαύρων” στο Πλανητάριο του Ιδρύματος.

Η πρόεδρος του ΣΑμΣΚΠ δήλωσε ότι κάθε χρόνο ο σύλλογος“διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη ΣΚΠ. Έτσι και φέτος οργάνωσε το Μήνα Ευαισθητοποίησης για τη ΣΚΠ με διάφορες εκδηλώσεις και happenings για την MSDay. Σκοπός όλων εκδηλώσεων και των προσπαθειών του Συλλόγου είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κατανόηση του κοινού και των φορέων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση. Ελπίζω αυτή η χρονιά να είναι η αφορμή να βελτιωθεί η πρόσβαση που αποτελεί και φέτος το θέμα της MS Day.”

Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση του “Μήνα Ευαισθητοποίησης για τη ΣΚΠ” πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας Merck.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.