Τα καρύδια πολεμούν τον καρκίνο του εντέρου, τις καρδιακές παθήσεις και την άνοια!

Facebooktwitterpinterest

Φθηνή υπερτροφή νικά καρδιακά και καρκίνο!

Ένας αριθμός μελετών που παρουσιάστηκαν σε συνέδριο στις ΗΠΑ φωτίζουν πως η υπερτροφή καρύδια τονίζει τον οργανισμό και προστατεύει την υγεία μας. Ερευνητές στο πανεπιστήμιο Ewha στην Κορέα διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα από καρύδια μειώνει το μέγεθος των όγκων του παχέος εντέρου και επιβραδύνει την εξάπλωση των καρκινικών βλαστοκυττάρων. Οι ερευνητές ζήτησαν περαιτέρω μελέτες σχετικά με τον ρόλο της κατανάλωσης καρυδιών σε θεραπείες του καρκίνου του εντέρου.

Μια άλλη πρόσφατη μελέτη στο πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα έδειξε ότι η προσθήκη καρυδιών στη διατροφή των ζώων βελτίωσε τα βακτήρια του εντέρου τους, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου. Στο πανεπιστήμιο Tufts της Μασαχουσέτης, τα πειράματα
σε αρουραίους διαπίστωσαν ότι προσθέτοντας καρύδια στη διατροφή, βελτιώνονται οι ψυχικές τους ικανότητες. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της γήρανσης του εγκεφάλου.

Άλλη μια μελέτη σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με υψηλά επίπεδα χοληστερίνης από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, βρήκε ότι εκείνοι που κατανάλωναν καρύδια είχαν βελτιωμένη λειτουργία σε μικρά αιμοφόρα αγγεία, εκεί δηλαδή όπου οι θρόμβοι μπορούν να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι επιστήμονες λένε ότι τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στο Πειραματικής Βιολογίας το 2015 στη Βοστώνη, ανοίγουν το δρόμο για την έρευνα με στόχο την κατανόηση του ρόλου των καρυδιών στην πρόληψη και τη διαχείριση της νόσου. Μεταξύ των συστατικών που μπορεί να βρίσκεται πίσω από αυτά τα οφέλη για την υγεία είναι ένα λιπαρό οξύ που ονομάζεται ALA.

Ο Dennis Balint, διευθύνων σύμβουλος της επιτροπής έρευνας της Καλιφόρνια, δήλωσε τα εξής: «Τα ευρήματα αυτά συντείνουν στην κατανόηση των πολλών πλεονεκτημάτων του να τρώμε καρύδια, ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Επίσης συμπληρώνονται περισσότερες από 159 δημοσιευμένες εργασίες τα τελευταία 20 χρόνια που έχουν δείξει πως τα καρύδια επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς, δρουν ενάντια στο διαβήτη, στον καρκίνο, ενισχύουν τη γνωστική λειτουργία, τη γονιμότητα και βοηθούν στη διαχείριση του βάρους».

Άλλα οφέλη των υπερ- καρυδιών!

Εκτός από το καρδιαγγειακό σας σύστημα, τα ω-3 λιπαρά οξέαωφελούν και τα οστά σας. Μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2007 στην επιθεώρηση «American Journal of Clinical Nutrition»φαίνεται να υποστηρίζει ότι η λήψη ω-3 λιπαρών οξέων μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες να χτίσουν πιο γερά οστά. Μάλιστα, παίρνοντας ω-3 λιπαρά, μικραίνετε την αναλογία ω-6/ω-3 λιπαρών οξέων και περιορίζετε την απώλεια οστικής μάζας.

Η συστηματική πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων σχετίζεται με τη βελτίωση των εγκεφαλικών λειτουργιών και ­ενδέχεται να πρου δημο­σιεύ­τη­κε το 2006 στην επιθεώρηση «Ame­rican Journal of Clinical Nutri­tion». Επίσης, τον Δεκέμβριο του 2008 δημοσιεύτηκε στην ίδια επιθεώρηση μια έρευνα του Πανε­πι­στημίου του Τενεσί που ­υποστηρίζει ότι η κατανάλωση ω-3 λιπαρών οξέων συμβάλλει στη διατήρηση των γνωστικών λειτουργιών του εγκεφάλου ή τουλάχιστον στη μείωση του ρυθμού απώλειάς τους όσο περνούν τα χρόνια. Η μελατονίνη που υπάρχει στα καρύδια φαίνεται να αυξάνει τις συγκεντρώσεις της ορμόνης αυτής στο αίμα, επομένως χαρίζει καλύτερο ύπνο.

 

Το 2011 εταιρεία πουλούσε καρύδια ως φάρμακα!

Πριν από κάποια χρόνια αμερικάνικη εταιρεία έβαλε επιγραφή στα προϊόντα της με καρύδια, ότι λειτουργούν ως φάρμακα. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA) παρενέβη επειδή δεν είχε δώσει την παραμικρή έγκριση για να τοποθετηθούν ετικέτες φαρμάκου στα καρύδια!

Η FDA διαβίβασε στην εταιρεία μια επιστολή δηλώνοντας, «Τα καρύδια προϊόντα σας είναι φάρμακα – και μάλιστα νέα φάρμακα – και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν νόμιμα στην αγορά … των ΗΠΑ χωρίς εγκεκριμένη αίτηση νέου φαρμάκου. «Ο FDA μάλιστα απείλησε την Diamond με κατάσχεση», εάν δεν συμμορφωθεί.

Υπάρχουν πλέον τόσες έρευνες για τα οφέλη των καρυδιών για την υγεία μας που είναι αδύνατο για τον οποιοδήποτε να τα αρνηθεί. Εμείς, από όλες αυτές τις έρευνες και τα περιστατικά μεταξύ αρχών και εταιρειών ας κρατήσουμε το θαύμα υγείας που ονομάζεται καρύδια!

http://ht.ly/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.