Νόσος του Chron

Facebooktwitterpinterest

Σε νέα έρευνα, άνθρωποι με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου είχαν μεγαλύτερη ποικιλία ιών στο πεπτικό τους σύστημα σε σύγκριση με υγιείς ανθρώπους.

Ιοί μπορεί ενδεχομένως να παίζουν ρόλο σε φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, όπως η νόσος του Crohn, (Κρον) και η ελκώδης κολίτιδα, αποκάλυψε νέα έρευνα.

Προηγούμενες έρευνες συνέδεσαν τις συγκεκριμένες εντερικές νόσους με χαμηλότερη ποικιλία βακτηρίων στο έντερο, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Στη νέα έρευνα, άνθρωποι με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου είχαν μεγαλύτερη ποικιλία ιών στο πεπτικό τους σύστημα σε σύγκριση με υγιείς ανθρώπους.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι ιοί όπως και τα βακτήρια είναι παράγοντας στη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου.

Ο ερευνητής, Dr. Herbert Virgin IV, καθηγητής στο Washington University School of Medicine του St. Louis, χαρακτήρισε τα ευρήματα ‘’κορυφή του παγόβουνου.’’ Δήλωσε ότι χρειάζεται πολύ περισσότερη έρευνα για να μάθουμε για τους ιούς των εντέρων και για τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι ιοί με το έντερο και τα βακτήριά του.

Οι ερευνητές αναπτύσσουν μοντέλο φλεγμονώδους νόσου του εντέρου σε ζώα, στο εργαστήριο, για να μάθουν περισσότερα για το ρόλο που τα βακτήρια και οι ιοί μπορεί ενδεχομένως να παίζουν στην πάθηση.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Cell.’’

http://www.iatronet.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.