Προϋποθέσεις λειτουργίας οδοντοτεχνικού εργαστηρίου

Facebooktwitterpinterest

Για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας οδοντοτεχνικού εργαστηρίου, οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:

Δικαιολογητικά:
01. Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος οδοντοτεχνίτη/ Προαπαιτούμενη υπηρεσία: Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος οδοντοτεχνίτη
02. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 (Απαραίτητο έγγραφο)

03. Αίτηση χορήγησης άδειας λειτουργίας οδοντοτεχνικού εργαστηρίου (Απαραίτητο έγγραφο)
04. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες
05. Υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με τις διατάξεις ότι ο ενδιαφερόμενος δεν έχει συνταξιοδοτηθεί και ότι ασκεί το επάγγελμα του οδοντοτεχνίτη (είναι ενσωματωμένη στο παρόν έντυπο) (Απαραίτητο έγγραφο) 06. Παράβολο 38,15 € από Δημόσιο Ταμείο (διατίθεται από την υπηρεσία) Κατάσταση εις διπλούν του Μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού (όπως αναφέρονται στην Α4β/1016/24-3-88 απόφαση – ΦΕΚ τ. Β 21/4/88)
07. Πρακτικό της Επιτροπής που αναφέρεται στο αριθ. Α4β/οικ. 2105/4-5-88 έγγραφό μας εφ΄ όσον έχει συσταθεί ή της υπηρεσίας από το οποίο να αποδεικνύεται ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στην αριθ. Α4β/1016/24-3-88 Απόφαση ΦΕΚ 214 τΒ 21- 4-88
08. Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/86 από αδειούχο ηλεκτρολόγο ο οποίος έχει ανάλογη προς την εγκατεστημένη ισχύ άδεια, για τους όρους εγκατάστασης και λειτουργίας των μηχανημάτων ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ακεραιότητα των εργαζομένων
09. Σχεδιάγραμμα (κάτοψη) εις διπλούν από πολιτικό μηχανικό ή υπομηχανικό. Ελλείψει αυτών προσκομίζεται σχεδιάγραμμα (κάτοψη) από έμπειρο τεχνίτη επικυρωμένο από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Νομού, για το χώρο εγκατάστασης του εργαστηρίου. Επίσης, να υπάρχει τουαλέτα με προθάλαμο.
10. Προσκομίζεται εταιρικό το οποίο θα αφορά ή μόνο οδοντοτεχνίτες ή οδοντοτεχνίτες και συγγενείς αυτών Α΄ βαθμού (Σε περίπτωση εταιρικού σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 4 του Ν. 1666/86). Το εταιρικό μπορεί να αφορά οποιαδήποτε νόμιμη μορφή εταιρείας.
Διαδικασία:
Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ της επιλογής του για να αιτηθεί τη χορήγηση άδειας λειτουργίας οδοντοτεχνικού εργαστηρίου, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Βήµα 1 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει και ελέγχει τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο πολίτης. Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως απουσιάζει ή είναι ελλιπές κάποιο δικαιολογητικό, ο υπάλληλος ΚΕΠ ενημερώνει τον πολίτη και δεν προβαίνει στην υποβολή της αίτησης.
Βήμα 2 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση και δημιουργεί νέο φάκελο στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΚΕΠ. Αν ο πολίτης επιθυμεί, έχει την δυνατότητα, δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, να ενημερωθεί με SMS όταν γίνει η παραλαβή του εγγράφου.
Τέλος, ο υπάλληλος ΚΕΠ παραδίδει στον πολίτη την βεβαίωση υποβολής αιτήματος στην οποία αναγράφεται ο αριθμός φακέλου του αιτήματος.
Βήµα 3 : O υπάλληλος ΚΕΠ αποστέλλει στον αρμόδιο Φορέα τον φάκελο της υπόθεσης (ο οποίος περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά) με έναν από τους αποδεκτούς τρόπους (fax, courier, ταχυδρομείο).
Βήµα 4 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει το τελικό έγγραφο από τον αρμόδιο Φορέα και ειδοποιεί τον πολίτη (μέσω sms ή τηλεφώνου) να προσέλθει για να το παραλάβει. Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ και παραλαμβάνει την άδεια λειτουργίας οδοντοτεχνικού εργαστηρίου.

www.dikaiologitika.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.