Aqua rebalance για νέες μαμάδες!

Facebooktwitterpinterest

Το Aqua rebalance, είναι μια νέα μορφή ψυχικής και σωματικής χαλάρωσης μέσα σε ζεστό νερό! Απευθύνεται σε όλους αλλά ενδείκνυται ιδιαίτερα για τις μανούλες που μόλις έχουν γεννήσει [από τις 40 μέρες και μετά]. Το Aqua reBalance ενώνει δύο εκ φύσεως άρρηκτα συνδεδεμένα στοιχεία, την σωματική ευεξία με την ψυχοσυναισθηματική ισορροπία, αντιμετωπίζοντας τη γυναίκα στο σύνολό της.

Στο πρώτο μέρος η γυναίκα αφήνεται στα χέρια της καθηγήτριας φυσικής αγωγής, η οποία βυθίζει το σώμα σε ζεστό νερό,κάνοντας απαλές κινήσεις και ήπιο stretching, βοηθώντας στην ανάδυση ενώς σπάνιου ψυχολογικού υλικού. Μετά την απόλυτη χαλάρωση και παραμένοντας πάντα στο νερό, συζητάει με την ψυχοθεραπεύτρια για τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εικόνες που αναδύθηκαν κατά τη διάρκεια της επίπλευσης.

Σκοπός της μεθόδου είναι να καταφέρει να χαλαρώσει η νέα μητέρα τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Η μητέρα κατά την περίοδο αυτή της λοχείας διακατέχεται από ανάμεικτα συναισθήματα, χαράς και φόβου για το μέλλον. Οι ευθύνες ξαφνικά έχουν αυξηθεί και τώρα έχει ένα μωρό που πρέπει να φροντίσει. Εκτός αυτού οι ορμονικές διαταραχές μπορεί να της αλλάζουν την ψυχολογία από τη μια στιγμή στην άλλη. Το σώμα της είναι αρκετά επιβαρυμένο από τον τοκετό αλλά και από την καθημερινή σωματική κούραση.

Το AquaRebalance θα βοηθήσει τη μητέρα να εξοικειωθεί με την καινούρια της ταυτότητα και να μπορέσει να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα και ανησυχίες, με τρόπο αβίαστο και χαλαρωτικό σε ένα απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον. Λειτουργεί επίσης κατασταλτικά στην επιλόχειο κατάθλιψη, για τις μητέρες που βρίσκονται ακόμα στη λοχεία και μπορεί να βοηθήσει τις μητέρες να ξεπεράσουν τα τυχόν αρνητικά συναισθήματα ενός δύσκολου τοκετού.

Μέσα στο νερό η μητέρα, δε νιώθει καθόλου το βάρος του σώματός της, πράγμα που της προσφέρει επιπλέον χαλάρωση και ευχαρίστηση. Το Aquarebalance θα την ανακουφίσει από πόνους στην πλάτη, τη μέση και τα πόδια και λειτουργεί θεραπευτικά για τις γυναίκες που δυσκολευονται να κοιμηθούν. Το νερό έχει την ικανότητα να κάνει ένα είδος μασάζ στο σώμα με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία του λεμφικού συστήματος συμβάλλοντας στη μείωση των οιδημάτων. Επίσης η υδροστατική πίεση βοηθάει στην επαναφορά του ήρεμου ρυθμού της αναπνοής!

Μετά το τέλος της συνεδρίας η γυναίκα αισθάνεται αναζωογονημένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Ιωάννα Βαπορίδη, MSc καθηγήτρια φυσικής αγωγής, ειδικευμένη στο aquarebalance, www.aquabirth.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.