Ωνάσειο, Συναυλία για βιολί και πιάνο

Facebooktwitterpinterest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Μουσικές Εκδηλώσεις «Πολυφωνίες» – Συναυλία για βιολί και πιάνο

Έργα των Handel , Mozart, Schubert, Κωνσταντινίδη & Δρίτσα θα παρουσιάσουν οι:

Παντελής Σταματέλος (βιολί) και Γιάννης Μιχαηλίδης (πιάνο) την Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 στο Αίθριο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Η συναυλία εντάσσεται στο πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων του Νοσοκομείου με τον τίτλο «Πολυφωνίες».

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαριστεί θερμά τους μουσικούς για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.onasseio.gr ή στο τηλέφωνο 210 94 93 188.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συναυλία με έργα για βιολί και πιάνο

Παντελής Σταματέλος, βιολί

Γιάννης Μιχαηλίδης, πιάνο

  1. F. Handel Sonate No 4 in D major

Adagio

Allegro

Largetto

Allegro

  1. A. Mozart Sonate No 6 in G Major

Allergo con spirito

Allegro

  1. Schubert  Sonatine No 1 in D Major

Allegro molto

Andante

Allegro vivace

Γ. Κωνσταντινίδης Suite

Andante lento

Allegretto scherzando

Con moto e quasi parlando

L istesso tempo

Andante mesto

Andante lento – Allegtro ma non troppo

Θ. Δρίτσας

Τραγούδια χωρίς λόγια στη μνήμη Μίλτου Σαχτούρη

Διάρκεια: 45’

Παντελής Σταματέλος

 Ο Παντελής Σταματέλος σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών με τον Τάτση Αποστολίδη. Σπούδασε, επίσης, Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και Ζωγραφική με τον γλύπτη – ζωγράφο Κώστα Αργύρη. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία της Βελγικής Κυβέρνησης στο Βασιλικό Ωδείο των Βρυξελλών με την διάσημη βιολονίστα Lola Bobesko.

Ως κορυφαίος έλαβε μέρος στη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΟΚ σε συναυλίες στο Βερολίνο, Στρασβούργο και Βρυξέλλες. Ως πρώτο βιολί του κουαρτέτου εγχόρδων “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” και ως σολίστ έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Υπήρξε μέλος του ”Ensemble de Solist de Bordeaux” και του συγκροτήματος “Mouvement 12” της Τουλούζης καθώς και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) ως κορυφαίος. Yπήρξε ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων μπαρόκ μουσικής Sinfonia και “Ars in vivo”. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την ορχήστρα εγχόρδων της ΕΛΣ την ορχήστρα εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και την ορχήστρα εγχόρδων «Σολίστ της Πάτρας». Είναι το πρώτο βιολί του κουαρτέτου εγχόρδων “Opera Quattro”. Ηχογραφήσεις συναυλιών του καθώς και live ρεσιτάλ του έχουν μεταδοθεί από το Γ΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών και από το 1998 μέχρι σήμερα, έχει πραγματοποιήσει οκτώ ατομικές εκθέσεις Ζωγραφικής. Έχει εικονογραφήσει τη συλλογή διηγημάτων «Δέκα μικρές εικονογραφημένες ιστορίες» καθώς και το τεύχος του Μαΐου 2013 του λογοτεχνικού περιοδικού «Νέα Ευθύνη». Έχει επίσης λάβει μέρος σε πολλές Ομαδικές Εκθέσεις. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Τον Δεκέμβριο του 2011 πραγματοποίησε στην Εθνική Λυρική Σκηνή ρεσιτάλ βιολιού συγχρόνως με ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του.

 

Γιάννης Μιχαηλίδης

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια. Σπούδασε πιάνο, αρχικά με την Αριάδνη Μαγραμπή και στη συνέχεια με την Αλίκη Βατικιώτη στο Ωδείο Αθηνών, απ΄ όπου πήρε το δίπλωμα του με Άριστα παμψηφεί και βραβείο.

Με υποτροφία του Βρεταννικού Συμβουλίου συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο στο Royal College of Music με τον Hubert Dawkes. Παράλληλα έκανε ειδικές σπουδές στη Μουσική Δωματίου και τη συνοδεία του Lied για τα οποία και πήρε το δίπλωμα LRS από τη Royal Academy of Music.

Έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει λάβει μέρος σε συναυλίες Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει παίξει στις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες της Θεσσαλονίκης και έχει συμμετάσχει στο Φεστιβάλ της Παλμύρας στη Συρία. Έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Ως μουσικός ορχήστρας (πιάνο -τσελέστα) έχει συμπράξει πολλές φορές με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Είναι μέλος του Trio Arte. Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Ορφείο.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.