Στα… χαρτιά έχει μείνει το πρόγραμμα “κινητικότητας” εργαζομένων από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον ΕΟΠΥΥ.

Facebooktwitterpinterest
Κυριολεκτικά στα… χαρτιά έχει μείνει το πρόγραμμα “κινητικότητας” εργαζομένων από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον ΕΟΠΥΥ. Και αυτό γιατί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αρνείται να εντάξει στις υπηρεσίες του εν λόγω φορέα 90 εργαζομένους λόγω έλλειψης των κατάλληλων οργανωτικών και λειτουργικών δομών. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε… παράλυση το τμήμα παροχών του ΙΚΑ καθώς το τμήμα παροχών του ΕΟΠΥΥ, το οποίο έχει πάψει να λειτουργεί στα πλαίσια του ΙΚΑ, αλλά ο ΕΟΠΥΥ που το έχει αναλάβει δεν έχει ακόμα τους υπαλλήλους για να εργασθούν σ΄ αυτό…

Πως φτάσαμε, όμως, ως αυτό το σημείο; Στελέχη του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ανέφεραν στο Capital.gr πως τον περασμένο Ιανουάριο είχε συσταθεί με πρωτοβουλία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μία ειδική επιτροπή αξιολόγησης των δομών του ΙΚΑ οι οποίες τέμνονται με εκείνες του ΕΟΠΥΥ με στόχο αυτές να μεταφερθούν στον ΕΟΠΥΥ.
Η επιτροπή αυτή δεν κατέληξε σε κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα, αν και συνεδρίασε δύο φορές.
Σε μία συνάντηση που είχαν η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΙΚΑ και του Υπουργείου Εργασίας, από πλευράς ΕΟΠΥΥ ζητήθηκαν 500 επιπλέον εργαζόμενοι από το ΙΚΑ.
Αντ΄ αυτών, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρυθμίσεων ενέκρινε τη μετάταξη -στα πλαίσια του προγράμματος “κινητικότητας”- μόνο 90 από αυτούς. Οι εργαζόμενοι αυτοί πράγματι έφυγαν από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ στις οποίες εργάζονταν, αφού πρώτα μπήκαν σε “διαθεσιμότητα” με αντίστοιχες διαπιστωτικές πράξεις, για να μεταταχθούν στο υπό σύσταση τμήμα παροχών του ΕΟΠΥΥ.
Ωστόσο η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με απόφασή της στις 6 Μαΐου δεν έκανε αποδεχτούς τους 90 αυτούς εργαζομένους και ζητά να παραμείνουν σε “διαθεσιμότητα”. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, δεν υπάρχει ακόμα η οργανωτική και λειτουργική δομή για να υποδεχθεί αυτούς τους εργαζομένους. Στελέχη του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ ανέφεραν στο Capital.gr πως οι εργαζόμενοι αυτοί είναι βάσει νόμου υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ και δεν μπορούν να επιστρέψουν στο ΙΚΑ. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει οι 90 υπάλληλοι αυτοί να φύγουν από το καθεστώς διαθεσιμότητας και επανέλθουν, έτσι, στο ΙΚΑ. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει εδώ και ένα μήνα σε παράλυση εκείνες τις υπηρεσίες του ΙΚΑ οι οποίες εξυπηρετούν αιτήματα ασφαλισμένων για τη λήψη παροχών.
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.