Γαστρικός δακτύλιος (LAP BAND)

Facebooktwitterpinterest

Ο γαστρικός δακτύλιος τοποθετείται στο ανώτερο μέρος του στομάχου, χωρίζοντάς τον έτσι σε δύο μέρη. Ενα μικρότερο μέρος πάνω από τον δακτύλιο, τον “νέο-στόμαχο”, και ένα μεγαλύτερο μέρος κάτω από τον δακτύλιο, το οποίο μένει άθικτο.

Ο δίαυλος μέσω του οποίου επικοινωνούν τα δύο τμήματα του στομάχου συσφίγγεται από τον δακτύλιο και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες, εάν η απώλεια βάρους που έχει επιτευχθεί είναι αρκετή ή είναι επιθυμητή περαιτέρω απώλεια και ανάλογα με την υγεία σας. Ο γιατρός απλώς προσθέτει η αφαιρεί φυσιολογικό ορό με λεπτή βελόνα, μέσω της βαλβίδας (κώδωνα) του συστήματος, η οποία έχει τοποθετηθεί κάτω από το δέρμα και επικοινωνεί με το δακτύλιο με μικρό σωληνίσκο.

Η διαδικασία αυτή γίνεται πρώτη φορά ένα μήνα μετά την επέμβαση και, ανάλογα με την απώλεια βάρους, μπορούν να γίνουν απεριόριστες ρυθμίσεις.

Σημαντικό είναι, ότι το στομάχι μπορεί οποτεδήποτε να επανέλθει στην αρχική του μορφή, με αφαίρεση του εμφυτεύματος.

Η τοποθέτηση του γαστρικού δακτυλίου δημιουργεί πρόωρο αίσθημα κορεσμού με λήψη ακόμη και μικρης ποσότητας τροφής, μειώνοντας έτσι την ανάγκη που νοιώθει κανείς να κατανάλωνει υπερβολικές ποσότητες τροφής.

Ο γαστρικός δακτύλιος επιφέρει σταθερή και μόνιμη απώλεια βάρους, που με τη σειρά της οδηγεί σε πιο υγιή οργανισμό και καλύτερο τρόπο ζωής, μειώνοντας και τις πιθανότητες προσβολής από ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.