Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΡΕΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ

Facebooktwitterpinterest

ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 στη ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κλινικής, κύριος Κυριάκος Μητσάκος-Μπαρμπαγιάννης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, έδωσαν Συνέντευξη Τύπου με θέμα την πρωτοβουλία της Κλινικής να υποστηρίξει το έργο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας».

Με κεντρικό μήνυμα «Νέα ζωή στη ΡΕΑ, νέα ΕΛΠΙΔΑ στη ζωή», η ΡΕΑ πρόσφερε συμβολικά στην Τράπεζα «Όραμα Ελπίδας» 10 ευρώ για κάθε νέα ζωή που γεννήθηκε στην Κλινική κατά τη διάρκεια του 2013, συγκεντρώνοντας έτσι συνολικά το ποσό των 70.000 ευρώ.

Όπως επεσήμανε ο κύριος Μητσάκος – Μπαρμπαγιάννης: «… Στόχος είναι, μέσω της σημερινής μας εκδήλωσης, να αφυπνιστεί η ελληνική κοινωνία και να ενεργοποιηθεί σε μια νέα δράση, καθαρά εθελοντικού χαρακτήρα, που απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας και προσωπική δέσμευση όσο περισσότερων συνανθρώπων μας γίνεται. Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι για να βρεθεί ένας συμβατός δότης, χρειάζονται να αναλυθούν χιλιάδες δείγματα, απαιτείται δηλαδή η συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών. Στόχος μας είναι η ΡΕΑ να αποτελέσει σημείο αναφοράς, στα Νότια Προάστια, για την εξεύρεση δοτών…».
var3

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε η κυρία Βαρδινογιάννη, η οποία αφού ευχαρίστησε θερμά και συνεχάρη τον κύριο Μητσάκο-Μπαρμπαγιάννη για την ευγενική του χειρονομία, είπε μεταξύ άλλων : «… Mέσα από την πρωτοβουλία σας να στηρίξετε το έργο μας και συγκεκριμένα το νέο μας πρόγραμμα, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ», ο ερχομός αυτών των παιδιών καθίσταται όχημα προσφοράς και αγάπης.  Η γενιά του 2013 στο Μαιευτήριό σας θα μείνει ως μια γενιά ανθρωπισμού και κοινωνικής ευθύνης. Ο συμβολισμός αυτός μιλά πολύ βαθιά στην καρδιά μου και στην καρδιά ολόκληρης της οικογένειας της ΕΛΠΙΔΑΣ και πιστεύω στην ψυχή όλου του προσωπικού της ΡΕΑ … Η προσφορά σας ενισχύει τις προσπάθειές μας και στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στα παιδιά που δεν ήταν τόσο τυχερά και που πρέπει να παλέψουν για τη ζωή από τόσο τρυφερή ηλικία. Σας ευχαριστούμε που στέκεστε ως σύμμαχοι στο δύσκολο αυτόν αγώνα τους και στις δικές μας προσπάθειες για να τον κάνουμε όσο γίνεται ευκολότερο και πιο αποτελεσματικό…» 

Η κυρία Βαρδινογιάννη σε ένδειξη ευγνωμοσύνης του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» για τη συμβολή της Κλινικής ΡΕΑ στο έργο της, πρόσφερε την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου,  ενώ στον κύριο Κυριάκο Μητσάκο-Μπαρμπαγιάννη εμπνευστή αυτής της πρωτοβουλίας και στον κύριο Θεόδωρο Μουστακαρία, μέλος του Δ.Σ. της Κλινικής, που χάρη στη προσπάθειά του υλοποιήθηκε αυτή η πρωτοβουλία, απένειμε το μετάλλιο του μεγάλου υποστηρικτή του Συλλόγου.

Παρών στη Συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Δρ. Στέλιος Γραφάκος, Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», ο οποίος υπογράμμισε ότι η διαδικασία λήψης μυελού των οστών είναι σήμερα απλή, ακίνδυνη, ανώδυνη και σύντομη, Είπε χαρακτηριστικά «Είναι μία μικρή ταλαιπωρία για το δότη που μοιάζει με τη διαδικασία της αιμοδοσίας. Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα μόνο 30.000 δότες, γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη αναζήτησης συμβατού μοσχεύματος σε τράπεζες του εξωτερικού  διαδικασία με υψηλό κόστος σε χρόνο και χρήμα».  

Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας» έρχεται να συμπληρώσει ένα μεγάλο κενό στον τομέα της υγείας και η προσπάθεια θα πρέπει να στηριχτεί τόσο από δημόσιους όσο και από ιδιωτικούς φορείς. Κοινός παρονομαστής για την Κλινική ΡΕΑ και το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», είναι η αγάπη για τη ζωή και τον άνθρωπο.

Στη Συνέντευξη Τύπου εκτός από τους δημοσιογράφους παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης ο οποίος συνεχάρη τους δύο φορείς για το κοινωνικό τους έργο, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρίες Ινώ Κωνσταντοπούλου, Αικατερίνη Μεταξωτού, Αλίνα Μινέττα, Ρίτα Μωραϊτάκη- Πικρού, Έλλη Τζανετάτου, Μπέκυ Στραβελάκη και Κέττυ Φιλιππίδου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων « Η Αγία Σοφία» κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, μέλη του Δ.Σ. της Κλινικής ΡΕΑ, εκπρόσωποι του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Κλινικής,  κ.α.

var4

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.